22:50 09.06.2020

Поставлено завдання перевиконати бюджет і передбачається можливість зменшення його дефіциту - глава Мінфіну

2 хв читати
Поставлено завдання перевиконати бюджет і передбачається можливість зменшення його дефіциту - глава Мінфіну

Президент України Володимир Зеленський, члени Кабінету міністрів, представники комітетів Верховної Ради і керівництво правоохоронних органів на зустрічі у вівторок обговорили питання виконання державного бюджету України на 2020 рік в умовах економічної кризи.

Як повідомляє прес-служба глави держави, на зустрічі він зазначив, що в кінці 2019 року уряд зіткнувся з такими системними ризиками виконання держбюджету, як неконтрольоване зміцнення національної валюти, зменшення обсягів і вартості закупівлі енергетичних товарів, а також адміністративна реформа фіскальних органів.

Водночас з початку 2020 року ситуація погіршилася: надходження податків і митних зборів не відповідали запланованим обсягам на 1 млрд грн. Додатковим тягарем стали наслідки від впровадження масштабного карантину.

"Забезпечити безумовне надходження дохідної частини державного бюджету - саме таке завдання поставлене мною новій команді Міністерства фінансів. Міністр отримав мандат на кадрові та організаційні рішення", - заявив президент на зустрічі.

Зі свого боку міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що, незважаючи на негативні тенденції в економіці в зв'язку з поширенням коронавірусу і карантином в усьому світі, за травень 2020 року Україна досягла 100% виконання розпису.

Так, за цей час до загального фонду держбюджету надійшло 64 млрд грн. Перевиконання по ПДФО становить 1%, з рентної плати за користування надрами - 15%, з акцизного податку - 21,4%. Водночас витрати державного бюджету за січень-травень виросли в порівнянні з січнем-травнем 2019 року на 17 млрд грн і склали 437,7 млрд грн.

"Завдання, передбачені державним бюджетом, будуть виконані. Більш того, ставиться завдання перевиконання бюджету, щоб ми мали можливість використовувати цей ресурс на нагальні проблеми держави, додаткові витрати. Крім того, ми припускаємо можливість зменшення дефіциту державного бюджету", - підкреслив Марченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА