23:10 09.06.2020

В Україні необхідно розробити загальнодержавну програму розвитку туризму на наступні 3-4 роки

3 хв читати
В Україні необхідно розробити загальнодержавну програму розвитку туризму на наступні 3-4 роки

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак під час селекторної наради у вівторок ввечері поставив перед головами обласних державних адміністрацій завдання протягом тижня підготувати концепцію розвитку туризму на наступні 3-4 роки в своїх регіонах.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, зокрема, необхідно визначити в кожній області по три-п'ять "туристичних магнітів" - найбільш привабливих з точки зору туризму об'єктів історико-культурного та природного значення. На основі цих пропозицій розробити загальнодержавну програму розвитку туризму в Україні та відповідні регіональні програми як її складові. Завдання в рамках цієї програми будуть реалізовуватися протягом трьох-чотирьох років і в наступні роки.

У зустрічі взяли участь заступники керівника Офісу Глави держави, міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко, міністр інфраструктури України Владислав Криклій, міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко і інші.

У свою чергу, голова Державного агентства розвитку туризму України Мар'яна Олеськів помітила, що, крім переліку туристично привабливих локацій регіону, місцевій владі потрібно розробити тури на три, п'ять і 10 днів, а також передбачити, як дістатися того чи іншого туристичного об'єкту.

"Ми готові співпрацювати з місцевою владою, якщо ще треба щось поліпшити: десь не вистачає пару кілометрів гарної дороги, десь треба прибрати якийсь страшний ринок, який псує враження. Для того щоб ці локації стали більш цікавими для туристів", - зазначила вона.

Крім того, керівництву областей необхідно звернути увагу на подієвий туризм. Зокрема, слід визначити в кожній з областей 5-10 найцікавіших подій культурного життя регіону і просувати їх як 1-2-денні тури.

"Наприклад, при Міністерстві культури діє програма "Малі міста - великі враження", на яку в цьому році було передбачено 40 млн грн, і після завершення карантину ці кошти можна буде використовувати для розвитку культурних подій в регіонах", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на нараді порушувалося питання підтримки підприємств, задіяних у туристичній галузі, щоб вони надавали більш якісні послуги.

Міністр інфраструктури повідомив, що нині тривають консультації з профільними комітетами Верховної Ради з розробки законодавчої ініціативи щодо звільнення від сплати ПДВ внутрішніх авіаперевезень, що допоможе здешевити внутрішні перельоти і стимулювати відновлення пасажиропотоку на авіатранспорті.

Також триває робота над лібералізацією візового режиму для громадян з низки країн, які приїжджають в нашу країну з метою туризму. "Після прийняття відповідного рішення передбачені візит-тури в туристично привабливі місця України, тому вже зараз голови ОДА спільно з місцевою владою повинні передбачити збільшення туристів, зокрема й іноземних, у своєму регіоні", - зазначили в прес-службі ОП.

Голови облдержадміністрацій повинні сформувати в структурі ОДА управління з питань розвитку туризму, а також організувати при облдержадміністраціях відповідні консультативно-дорадчі органи з залученням усіх зацікавлених сторін.

"Адже туризм - це не тільки культурна складова, а й економічний розвиток регіону, а тому на місцях повинна бути чітка координація з розвитку туризму як індустрії", - йдеться в повідомленні.

Зі свого боку, Ткаченко анонсував програму "Подорожуй Україною", в рамках якої відбудеться челлендж - відомі в країні і на місцевому рівні люди розповідатимуть про свої враження від подорожей Україною. Повідомлення з розповідями про те, які місця варто відвідати, кожен із них опублікує в соцмережах з відповідним хештегом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА