15:52 10.06.2020

Російські найманці заблокували пропуск громадян через лінію розмежування на Донбасі в середу

2 хв читати
Російські найманці заблокували пропуск громадян через лінію розмежування на Донбасі в середу

 

Ніхто з громадян не зміг перетнути лінію розмежування з окупованим Донбасом у контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" та "Мар’їнка" в середу, оскільки ці гуманітарні коридори заблокували російські найманці.

"Станом на зараз громадяни не змогли перетнути лінію розмежування через те, що ці гуманітарні коридори заблокували окупанти", - сказав прес-офіцер Державної прикордонної служби України у складі об'єднаних сил Ігор Лизогуб агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Представник Держприкордонслужби наголосив, що охочі перетнути лінію розмежування почали прибувати до КПВВ вже близько 6 години ранку, і об 11:00 у середу, як було регламентовано, прикордонники зі складу об'єднаних сил розпочали пропуск осіб.

"Так, на тимчасово окуповану територію в КПВВ "Мар’їнка" була пропущена одна людина на автомобілі, проте через певний час незаконні озброєні формування повернули її без пояснення причин. У КПВВ "Станиця Луганська" на тимчасово окуповану територію проїхали шестеро громадян, які мали значні соціально-гуманітарні причини для перетину лінії розмежування, тому в порядку пріоритету їх пропустили насамперед. Вони зупинилися перед блок-постом бойовиків, де найманці встановили протитанкові загорожі, люди там чекали тривалий час, проте все-таки були повернені на контрольовану територію", - пояснив він.

За словами Лизогуба, до КПВВ "Станиця Луганська" прибули загалом близько 100 осіб, які хочуть потрапити на окуповану територію. Ще 55 автомобілів і близько 100 пішоходів прибули до КПВВ "Мар’їнка" з боку контрольованої Україною території.

Також він зазначив, що пропуск осіб українською стороною і надалі триватиме відповідно до наказу командувача Операції об'єднаних сил. "Наказом командувача об'єднаних сил визначено, що здійснюватиметься пропуск, і прикордонники забезпечать виконання цього наказу", - наголосив Лизогуб.

Як повідомлялося, в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил заявили про часткове відновлення пропуску осіб і транспортних засобів через лінію розмежування в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на Донбасі, час роботи обмежено з 11:00 до 14:00.

Проте в "ЛНР" оголосили односторонньою заяву Києва, додавши, що контрольний пункт пропуску в Станиці Луганській 10 червня не працюватиме.

Раніше в Держприкордонслужбі наголосили, що пропуск українською стороною особи не гарантує можливості перетину нею лінії розмежування. Щоб не наражати себе і своїх близьких на небезпеку, громадянам рекомендували утриматися від перетину лінії розмежування без потреби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА