18:23 10.06.2020

НАБУ і САП повідомили чиновникам Одеської мерії про підозру у незаконному заволодінні 131 млн грн

2 хв читати
НАБУ і САП повідомили чиновникам Одеської мерії про підозру у незаконному заволодінні 131 млн грн

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру трьом посадовцям Одеської міської ради та засновнику приватної компанії, задіяному в злочинній схемі нанесення збитку у 131 млн грн територіальній громаді Одеси, повідомляє прес-служба САП.

"Так, слідство встановило, що у 2016 році Одеська міськрада викупила у приватної компанії нежитлові споруди загальною площею понад 6 тис. кв. м, які розташовувались на 141 га землі, з метою розширення території для поховань на кладовищі. За результатами оцінки було визначено ціну нерухомості - понад 146 млн гривень. Проте експертиза, яку провела державна спеціалізована експертна установа в межах розслідування НАБУ та САП, встановила, що її реальна вартість на той момент становила приблизно 15 млн гривень, тобто ціна була безпідставно завищена фактично у 10 разів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що отримані комерційною структурою кошти були виведені власниками фірми та легалізовані через низку суб'єктів господарювання.

За інформацією САП, директору департаменту комунальної власності Одеської міськради, голові постійної комісії та керівнику юридичного департаменту Одеської міськради повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Дії керівника та засновника комерційної структури кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України.

Раніше, 14 травня 2020 року, про підозру в легалізації коштів, отриманих у результаті зазначеного корупційного злочину, повідомили керівнику та засновнику однієї з комерційних компаній, яку було використано для маскування їх злочинного походження (ч. 3 ст. 209 КК України). Вищий антикорупційний суд відмовився застосовувати до підозрюваного запобіжний захід, мотивуючи це рішення необґрунтованістю підозри.

2 червня Апеляційна палата ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про застосування до зазначеного підозрюваного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 2,5 млн грн. Крім того, на одеського бізнесмена покладено низку процесуальних зобов'язань.

Про підозру у причетності до скоєння злочину також було повідомлено оцінювачу майна (ч. 1 ст. 366 КК України)

Наразі досудове розслідування триває, встановлюються інші особи, причетні до скоєння зазначеного злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА