18:58 10.06.2020

Печерський суд знову дозволив заарештувати екс-депутата та мажоритарія Ferrexpo Жеваго

2 хв читати
Печерський суд знову дозволив заарештувати екс-депутата та мажоритарія Ferrexpo Жеваго

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою екс-народному депутату, співвласнику гірничорудної компанії Ferrexpo і групи "Фінанси та Кредит" Костянтину Жеваго.

"Сьогодні Печерський суд розглянув клопотання і ухвалив рішення обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, що є необхідним кроком для його арешту та екстрадиції при встановленні місця перебування", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Державному бюро розслідувань (ДБР) у середу.

Раніше прес-служба бізнесмена з посиланням на його адвоката, ім'я якого не називалося, повідомила, що Київський апеляційний суд 25 травня 2020 року скасував рішення про затримання і тримання під вартою Жеваго, яке ухвалив Печерський районний суд Києва на початку грудня 2019 року. На думку апеляційної інстанції, скасована постанова судді Печерського райсуду була ухвалена із суттєвими порушеннями Кримінального процесуального кодексу (КПК) України.

Як повідомлялося, на початку грудня 2019 року слідчий суддя задовольнив клопотання, підтримане прокурором Генпрокуратури України, про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Жеваго, якого підозрюють в організації розтрати майна банку "Фінанси та Кредит". Генпрокуратура уточнювала, що про підозру екс-нардепу повідомлено за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (організація розтрати чужого майна за попередньою змовою), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

"У зв'язку із систематичною неявкою до органу попереднього розслідування його оголошено у міжнародний розшук і слідчий суддя надав дозвіл на його затримання", - зазначала тоді Генпрокуратура.

Ще раніше, наприкінці вересня, Державне бюро розслідувань (ДБР) заочно повідомило про підозру Жеваго в причетності до розкрадання коштів банку "Фінанси та Кредит" на суму 2,5 млрд грн. Раніше в рамках розслідування було повідомлено про підозру двом топ-менеджерам цієї фінустанови. У двох кримінальних провадженнях повідомлено про підозру також сімом колишнім посадовцям банку, четверо з яких наразі перебувають у міжнародному і державному розшуку.

Національний банк України 17 грудня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) ухвалив постанову №898 про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Банк "Фінанси та Кредит", бенефіціаром якого був Жеваго. Крім того, Нацбанк має намір відсудити у Жеваго заставу рефінансування "Фінанси та Кредит", якою стала фінансова порука у розмірі 1,45 млрд грн.

На позачергових парламентських виборах 21 липня Жеваго, який був народним депутатом із 1998 року, балотувався у мажоритарному окрузі №150 (Полтавська обл.), де програв кандидату від партії "Слуга народу" Олексію Мовчану.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА