20:27 10.06.2020

Зеленський закликав Шмигаля забезпечити координацію всіх органів влади для добудови житлових комплексів "Укрбуду"

2 хв читати
Зеленський закликав Шмигаля забезпечити координацію всіх органів влади для добудови житлових комплексів "Укрбуду"

Президент України Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням забезпечити належну координацію та контроль роботи відповідних центральних і місцевих органів виконавчої влади із залученням Київської міської ради для усунення перешкод у процесі відновлення будівництва об’єктів Української державної будівельної корпорації "Укрбуд".

"Питання захисту інвестицій і бізнесу, і простих громадян України є одним із пріоритетів моєї діяльності. Будь-які бюрократичні зловживання з боку органів державної влади та місцевого самоврядування є неприпустимими і мають бути усунені", - наголосив він у відповіді на петицію інвесторів житлових комплексів "Укрбуду".

Як повідомлялося, 22 травня на сайті президента України набрала необхідні 25 тис. голосів петиція, в якій Володимира Зеленського просять допомогти зняти штучні обмеження з боку чиновників Державної архітектурно-будівельної інспекції, КМДА і Київради, Міноборони України для передачі ХК ЗАТ "Київміськбуд" житлових комплексів корпорації "Укрбуд" та їх добудови.

Підписанти просять Зеленського доручити першому заступнику керівника Офісу президента Сергію Трофімову провести відповідні наради, а також здійснити необхідні інші дії з представниками вищезгаданих органів влади та місцевого самоврядування, спрямовані на якнайшвидше врегулювання спірних питань і відновлення процесу передання об'єктів будівництва ЖК "Укрбуд" для запуску будівництва.

20 травня на прес-конференції за підсумками першого року свого президентства Зеленський порекомендував меру Києва Віталієві Кличку підключитися до вирішення питання з корпорацією "Укрбуд" і відзвітувати про ситуацію.

12 грудня 2019 року в ефірі програми "Право на владу" Зеленський повідомив про те, що проблема замороження будівництва житлових комплексів корпорації "Укрбуд" буде розв'язана і ці об'єкти добудує компанія "Київміськбуд".

"Ми знаємо це питання, ми хочемо заспокоїти зараз усіх постраждалих інвесторів. Тут усі команди працювали разом, і Офіс президента, і правоохоронні органи, щоб вирішити це питання. На сьогодні, на вечір (12 грудня - ІФ) це питання вирішено, і вся ця нерухомість буде, і на себе узяв зобов'язання "Київміськбуд", - сказав він тоді.

Наприкінці травня Міністерство оборони України запропонувало розглянути на черговому засіданні Кабінету Міністрів України питання укладення угод про будівництво житлових комплексів корпорації "Укрбуд" на землях Міноборони на умовах, запропонованих компанією "Київміськбуд".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА