21:32 10.06.2020

Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні закликала ввести поетапний підхід до відновлення роботи КПВВ на лінії розмежування на Донбасі

2 хв читати
Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні закликала ввести поетапний підхід до відновлення роботи КПВВ на лінії розмежування на Донбасі

Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані закликала всі залучені сторони ввести поетапний підхід до відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі.

"Оскільки карантинні обмеження поступово послаблюють на всій території України, я звертаюся до всіх залучених сторін ввести поетапний підхід до відновлення роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду. В рамках такого підходу потрібно узгодити необхідні кроки і забезпечити чітке інформування про них населення. З огляду на загрозу пандемії COVID- 19, яка все ще залишається, я закликаю вжити всіх необхідних запобіжних заходів, згідно з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я, для мінімізації ризику передачі вірусу серед громадян, які перетинають "лінію розмежування", персоналу КПВВ і жителів навколишніх громад", - сказала вона в заяві, поширеній прес-службою Представництва ООН в Україні в середу.

Лубрані підкреслила, що протягом майже трьох місяців роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) уздовж "лінії розмежування" на сході України було призупинено в зв'язку з заходами запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

"Сотні тисяч громадян України, які до початку пандемії регулярно перетинали "лінію розмежування", прагнуть знову побачити рідних, підтримати близьких, яким необхідна допомога, відвідати могили своїх рідних або дістатися до послуг освіти, медичної допомоги та інших основних послуг", - зазначила вона .

Лубрані додала, що в ці складні часи Організація Об'єднаних Націй та гуманітарні партнери солідарні з народом України, який страждає від коронавірусної хвороби, а також від соціально-економічних наслідків COVID-19 і наслідків, викликаних роками конфлікту на сході України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА