21:45 10.06.2020

Зеленський ознайомився з продукцією швейної фабрики "ТК-Стиль" на Чернігівщині

2 хв читати
Зеленський ознайомився з продукцією швейної фабрики "ТК-Стиль" на Чернігівщині

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Чернігівську область відвідав швейну фабрику "ТК-Стиль".

"Засновник підприємства Олександр Соколовський ознайомив главу держави з зразками захисних комбінезонів для медичних працівників, які виготовляють на підприємстві. Комбінезони мають різні ступені захисту, в залежності від потреб медиків. Для їх пошиття використовуються різні тканини і технології", - повідомляє в середу ввечері прес- служба Офісу президента.

Президент ознайомився з роботою експериментального цеху. Соколовський зазначив, що на базі фабрики створено підприємство, де вироблятимуть тільки захисний одяг для медичних працівників. Для цього в Німеччині закуплено новітнє обладнання, в кожній зміні на підприємстві працюватимуть 16 осіб. Під час виробництва костюмів буде використовуватися ультразвукове зварювання, що забезпечить високий рівень якості.

Також Зеленський відвідав розкрійне і швейне виробництво. Соколовський пояснив, що одяг, який виготовляється на фабриці, експортують в країни Євросоюзу і в США.

"Ми постійно оновлюємо наше обладнання", - сказав засновник підприємства.

"Президент ознайомився з роботою навчального центру підприємства. Соколовський розповів главі держави про проблему підготовки кадрів. У Чернігові працює лише одне профтехучилище, яке набирає недостатню кількість учнів. Тому фабрика "ТК-Стиль" спільно з Чернігівською торгово-промисловою палатою розробили проект школи швейної майстерності на базі підприємства, де майбутні фахівці отримують професію всього за два місяці з можливістю відразу працевлаштуватися. У навчальному центрі отримали кваліфікацію вже 32 людини", - йдеться в повідомленні.

Зеленський позитивно оцінив ідею створення навчального центру.

"Мені здається, що це непогана ідея. Треба поговорити з МОН. Тому що якщо у нас у профтехучилищах немає набору, а є спеціальність, там працюють люди, які можуть передати досвід. Може, їм не вистачає практики? Може, це непогано – взяти профтехучилища й подивитися на галузеві підприємства", - зазначив президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА