07:25 11.06.2020

Україна готова відкрити два нових КПВВ на Донбасі, в рамках гуманітарної групи обговорювалося відкриття закритих через карантин КПВВ в адаптивному режимі

2 хв читати
Україна готова відкрити два нових КПВВ на Донбасі, в рамках гуманітарної групи обговорювалося відкриття закритих через карантин КПВВ в адаптивному режимі

На засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі 10 червня в черговий раз було підтверджено готовність України відкрити два нових КПВВ на лінії розмежування з гуманітарних міркувань.

"У рамках гуманітарної групи обговорювалося питання відкриття КПВВ в адаптивному режимі", - повідомляє прес-служба Офісу президента.

Раніше залучений Україною до роботи ТКГ як представник ОРДО журналіст Сергій Гармаш повідомив, що на 12 червня попередньо заплановано позачергове засідання Кабінету міністрів України, на якому буде розглянуто питання відкриття в адаптивному режимі, в залежності від епідситуації в конкретному районі і області, всіх КПВВ на Донбасі.

"Причому не на кілька годин, як сьогодні ми відкрили два своїх КПВВ, а на повний світловий день - з 6 до 21. Якщо таке рішення буде прийнято, то КПВВ відкриються вже на наступному тижні", - написав він у середу на своїй сторінці в Facebook.

При цьому Гармаш зазначив, що "представники Росії з ОРДЛО" заявили, що вони готові всіх випускати з окупованих територій, але назад ці люди зможуть повернутися тільки за списками, щоб потім відстежити дотримання ними обсервації.

"Дуже "конструктивна" позиція! Уявляєте скільки людей, які виїхали за своїми пенсіями і повернулися того ж дня, чекатимуть у чергах на КПВВ, поки хтось складе якісь списки, а потім ще й буде відстежувати їх обсервацію і самоізоляцію?! За порушення якої, до речі, передбачаються серйозні штрафи. Я вже не кажу про тих людей, які захочуть в'їхати на окуповану територію з вільної території. Їх не буде в списках тих, хто виїхав, а, значить, їх просто не пустять. - Турбота про людей ...", - зазначив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА