07:52 11.06.2020

Міністри закордонних справ країн G7 готують спільну заяву стосовно Гонконгу

1 хв читати
Міністри закордонних справ країн G7 готують спільну заяву стосовно Гонконгу

Глави МЗС "Великої сімки" найближчим часом виступлять зі спільною заявою щодо Гонконгу, повідомляє NHK.

Джерела телеканалу в японському уряді заявили, що міністри закордонних справ Японії Мотегі Тошіміцу і Франції Жан-Ів Ле Дріан в ході телефонної розмови в середу підтвердили, що глави МЗС G7 виступлять з такою заявою.

Зазначається, що в ній посли країн G7 висловлять заклопотаність рішенням Китаю ввести в Гонконгу закон "Про національну безпеку" та закличуть Пекін продовжувати дотримуватися принципу "одна країна, дві системи".

Раніше прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що країна хоче взяти на себе роль лідера для прийняття країнами "Великої сімки" спільної заяви щодо Гонконгу.

На минулій в травні сесії Всекитайських зборів народних представників було прийнято резолюцію, яка зобов'язує Постійний комітет ВЗНП розробити закон про національну безпеку Гонконгу.

Це викликало негативну реакцію на заході, а президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон почне позбавляти Гонконг привілейованого статусу, оскільки він перестав бути відокремленою складовою КНР, пригрозивши Пекіну "жорсткими заходами".

"Китай замінив свою обіцянку дотримуватися принципу "одна країна - дві системи" на принцип "одна країна - одна система", - заявив президент.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА