08:18 11.06.2020

Венедіктова заявила про тиск із боку Порошенка та депутатів "Європейської солідарності"

2 хв читати
Венедіктова заявила про тиск із боку Порошенка та депутатів "Європейської солідарності"

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила про тиск із боку народного депутата України Петра Порошенка та інших депутатів від партії "Європейська солідарність", повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

"Після відмови отримувати документи народний депутат разом із колегами по фракції, адвокатами і охоронцями з’явився до приміщення Офісу генерального прокурора. При цьому під приводом невідкладного прийому щодо розслідування низки кримінальних проваджень. Парламентарі просто увірвалися до мого кабінету, пошкодивши речі працівникам охорони. Ви думаєте ми обговорювали проблеми їхніх виборців чи народні депутати представляли інтереси народу? Зовсім ні, вони прийшли з іншою метою. Хоча будь-які пропозиції, вказівки і вимоги народного депутата щодо досудового слідства є направомірними. Тому неправомірним є і тиск на генерального прокурора вимагати повторно повідомити про підозру, що фактично означає повторне вчинення процесуальної дії, яка вже була виконана в присутності адвокатів депутата в приміщенні ДБР", - ідеться в повідомленні на офіційному сайті Офісу генпрокурора в середу ввечері.

На думку Венедіктової, розслідування проти Порошенка не є політичним.

"Ця справа не є політичною. Йдеться про виконання вимог закону, перед яким всі рівні, повагу до державних інституцій і верховенство права", - зазначила генеральний прокурор України.

Як повідомлялося, прокурори Офісу генерального прокурора 10 червня за дорученням генпрокурора повідомили про підозру народному депутату, п'ятому президенту України Петру Порошенку.

"За даними слідства, народний депутат підозрюється у тому, що, будучи президентом України, у 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України)", - повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Наразі вирішується питання про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює Державне бюро розслідувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА