08:53 11.06.2020

Зеленський: Брат Єрмака точно не взяв грошей, він "просто балакун" і зробив помилку, а Лерос - "аферист"

2 хв читати
Зеленський: Брат Єрмака точно не взяв грошей, він "просто балакун" і зробив помилку, а Лерос - "аферист"

Президент України Володимир Зеленський упевнений, що брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис, який став фігурантом записів про можливу корупцію під час призначення на державні посади, точно не брав грошей і "просто балакун".

"Він точно нічого не взяв. Він не взяв грошей. Я не уявляю, щоб Єрмак собі зробив би, якби його брат десь щось узяв. А як його (Дениса Єрмака - ІФ) затягнули... Він просто балакун. Я вважаю, балакун. Я вважаю, що це неправильно, що це його велика помилка. Він завжди хотів якось допомагати. Він же такий, знаєш, війна – побіг в АТО, воював там, допомагав, там він волонтер. Тут щось не те в "Укрзалізниці" – давай знайдемо нормальних людей. Ну він така людина", - сказав він в інтерв'ю "Українській правді", оприлюдненому в четвер.

Зеленський назвав народного депутата з фракції "Слуга народу", свого колишнього позаштатного радника Гео Лероса, який оприлюднив записи з участю брата Єрмака, "аферистом".

"Мені його привів Кирило (заступник глави ОП Кирило Тимошенко - ІФ) з Богданом (екс-керівник ОП Андрій Богдан - ІФ). Вони сказали, що нормальний хлопець. Я сказав - добре. Це про довіру. Ти (журналіст "Української правди" - ІФ) ж запитував про довіру. Я довіряю, і Кирило йому довіряв", - зазначив президент.

Зеленський також наголосив, що з керівником Офісу президента Єрмаком у нього "довірчі відносини" і, на його думку, Єрмак справляється з цією посадою.

Як повідомлялося, 29 березня депутат Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook декілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави ОП Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Згідно таймінгом, записи було зроблено в серпні-жовтні 2019 року. Лерос скерував звернення директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику з проханням перевірити і дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Єрмак заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв'язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами. Пізніше Єрмак заявив, що в команді Зеленського немає корупції, а скандал із відеозаписами, на яких присутній його брат Денис Єрмак, назвав "спланованою операцією".

Заяви Лероса і Єрмака стали предметом розслідувань правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 13 ракетних та 56 авіаударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА