10:04 11.06.2020

До активіста Стерненка приїхали з постановою про примусовий привід до СБУ

2 хв читати
До активіста Стерненка приїхали з постановою про примусовий привід до СБУ

Активісту Сергію Стерненку вручили постанову суду про примусовий привід до Служби безпеки України, повідомив адвокат Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook.

"До Сергія Стерненка приїхали з постановою про примусовий привід до СБУ", - написав адвокат у четвер уранці.

При цьому він зазначив, що привід можливий, тільки якщо людина отримала повістку, але не з'явилася без поважних причин або не повідомила про причини своєї неявки.

"Але Сергій, отримавши повістку, надіслав відповідь слідчому, що не може з'явитися з об'єктивних причин: виклик отримано за два дні до дати, на яку викликають, а КПК у ст. 135 зазначає, що має бути щонайменше три дні", - пояснив Найєм.

У зв'язку з цим адвокат наголосив, що суддя, ухвалюючи рішення про примусовий привід, знехтував нормами процесуального кодексу.

"О 12:00 будемо в СБУ. Провулок Аскольдів, будинок 3а", - написав Найєм.

25 травня 2018 року в Одесі на Стерненка було скоєно замах. Двоє чоловіків напали на нього, коли він увечері повертався додому зі своєю дівчиною. Активіст отримав поріз на руці й множинні удари в голову, однак поранив нападників, один із яких унаслідок помер.

У середині травня 2020 року Стерненко на своїй сторінці у Facebook повідомляв, що СБУ викликала його для вручення підозри. "Мене викликали до СБУ для повідомлення про підозру. У понеділок, 18 травня, о 9:00 я маю з'явитися до головного слідчого управління СБУ за адресою м. Київ, пров. Аскольдів, 3а", - написав активіст.

Він повідомив, що його викликають у справі №1215 "для участі в слідчих і процесуальних діях", проте в яких саме, в повідомленні СБУ не зазначалося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА