15:49 11.06.2020

Клініки першої хвилі зможуть прийняти досить велику кількість пацієнтів із COVID-19 - Шмигаль

2 хв читати
Клініки першої хвилі зможуть прийняти досить велику кількість пацієнтів із COVID-19 - Шмигаль

Клініки першої хвилі в разі необхідності готові прийняти досить велику кількість пацієнтів із COVID-19, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Перша хвиля медсистеми в разі потреби готова прийняти досить велику кількість людей, які потенційно можуть захворіти", - сказав прем'єр під час прес-конференції на тему "100 днів уряду" в Києві в четвер.

За його словами, нині клініки, визначені для надання меддопомоги пацієнтам з COVID-19, уже достатньою мірою забезпечені персоналом, лікарськими засобами та ЗІЗ.

"Забезпечення медичної системи медичними засобами, ЗІЗ: коли ми створили першу аналітичну систему, було менше ніж 40% наповнення лікарень першої хвилі ЗІЗ і лікарськими засобами, вони менше ніж на 61% були забезпечені медперсоналом і лікарями. Сьогодні ці показники коливаються вже між 70-80%", - сказав він.

Шмигаль наголосив, що "в суспільстві немає паніки, медики морально підготовлені й отримують 300% виплат, з якими були труднощі в березні, тому що система не була готова до таких речей".

"Ми власне переходили до нової реформованої моделі управління медичною системою і оплатою медичних послуг, але уряд виконав свої зобов'язання. Наразі виплати здійснюються вже на системній основі через механізми тарифів НСЗУ, медики, які стикаються з COVID-19, отримують свою підвищену на 300% зарплату в повному обсязі та без затримки", - резюмував він.

Як повідомлялося, прем'єр повідомив, що критичне погіршення ситуації з коронавірусом в десяти й більше областях може стати приводом для п

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА