17:46 11.06.2020

НАБУ почало розслідування проти Єрмака через записи розмов його брата

2 хв читати
НАБУ почало розслідування проти Єрмака через записи розмов його брата

Національне антикорупційне бюро повідомило, що відкрило два кримінальні провадження за фактом публікації та змісту записів розмов брата керівника Офісу президента Дениса Єрмака (т. зв. справа плівок Єрмака), одне з них відкрито стосовно керівника Офісу президента Андрія Єрмака, пише "Радіо Свобода" в четвер із посиланням на відповідь НАБУ на їхній запит.

У НАБУ повідомили, що до них надійшла постанова слідчого судді Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про зобов'язання внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою адвоката в інтересах народного депутата України.

"Відповідно до зазначеної заяви, громадянин України отримав неправомірну вигоду за вплив на ухвалення рішень главою Офісу президента про призначення низки осіб на посади в органах державної влади", - йдеться в повідомленні.

Попередня кваліфікація - ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди).

Крім того, як заявили в НАБУ, згідно з зазначеною заявою, глава Офісу президента "одержав неправомірну вигоду у великому розмірі за ухвалення рішень щодо призначення низки осіб на посади в органах державної влади". Щодо цього до ЄРДР внесли відомості про кримінальне правопорушення з попередньою кваліфікацією "прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовцем".

Як повідомлялося, 29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Згідно з таймінгом, записи були зроблені в серпні-жовтні 2019 року. Лерос направив звернення директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику з проханням перевірити та дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв'язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів під час призначення осіб до органів державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Єрмака у зв'язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.

4 травня Єрмак заявив, що в команді Володимира Зеленського немає корупції, а скандал із відеозаписами, на яких присутній брат глави ОП Денис Єрмак, називає "спланованою операцією".

2 червня ВАКС 2 червня зобов'язав НАБУ внести відомості про скоєння кримінального злочину Денисом Єрмаком до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА