20:07 11.06.2020

Суд за фактом випитої президентом і головним санлікарем кави у Хмельницькому відбудеться 19 червня

2 хв читати

Судове засідання за адміністративним порушенням карантинних обмежень 3 червня під час візиту до Хмельницького президентом Зеленським із делегацією, які випили каву в місцевій кав'ярні, відбудеться 19 червня, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"У Хмельницькому ми просто хотіли перевірити готовність закладів громадського харчування до відкриття (на прийом - ІФ) усередині приміщень. На мене склали протокол про адміністративне порушення. 19-го числа буде судове засідання, вліплять штраф", - сказав він в ефірі радіо "НВ" у четвер.

Ляшко запевнив, що "там ніхто свідомо нічого не порушував, як зараз говорять".

"Я вже казав, що саме наступного дня було чергове пом'якшення карантину, в нас відкривалися заклади громадського харчування на вхід усередину. І ми просто зайшли подивитися, як заклади готові. Але, як довела практика, якщо ти хочеш зайти, то маєш підготувати все документально правильно. Без документа навіть головний санітарний лікар і президент виявилися порушниками. Тому ми не оскаржуємо це все", - сказав він.

Ляшко уточнив, що штраф може становити 17 тис. грн.

"Найдорожча кава", - резюмував головний санітарний лікар.

Як повідомлялося, 3 червня під час візиту до Хмельницького Зеленський із делегацією випив каву в місцевому кафе, яке, згідно з постановою Кабінету Міністрів України, не могло приймати відвідувачів у приміщенні мінімум до 5 червня. Відповідне фото оприлюднила прес-служба президента.

4 червня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко сказав, що правоохоронці вивчать можливе порушення карантинних обмежень президентом України Зеленським під час робочої поїздки до Хмельницького.

У результаті проведеної перевірки поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) на власника кафе і відвідувачів, зокрема президента України Володимира Зеленського, керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, його першого заступника Сергія Трофімова, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, голову Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитра Габінета та хмельницького міського голову Олександра Симчишина.

За порушення карантинних обмежень президентові загрожує штраф розміром 17 тис. грн, проте, за словами Геращенка, спочатку правоохоронці мають встановити, чи винен Зеленський у цьому інциденті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА