21:30 11.06.2020

Єрмак в Мінську обговорив майбутній візит Зеленського в Білорусь

2 хв читати
Єрмак в Мінську обговорив майбутній візит Зеленського в Білорусь

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак обговорив з главою Адміністрації президента Республіки Білорусь Ігорем Сергієнком поглиблення українсько-білоруського співробітництва та запланований візит президента України Володимира Зеленського в Білорусь, повідомили в прес-службі президента України.

"Учасники зустрічі обговорили майбутній офіційний візит президента України Володимира Зеленського в Білорусь, який попередньо запланований на жовтень цього року. Сторони висловили сподівання, що епідемічна ситуація не завадить участі президентів двох країн в третьому Форумі регіонів України та Республіки Білорусь, який повинен відбутися восени в білоруському Гродно", - сказано в повідомленні на сайті ОП у четвер увечері.

Також сторони обговорили поглиблення українсько-білоруського співробітництва.

"Співрозмовники зазначили позитивну динаміку збільшення товарообігу між двома країнами і висловили надію, що пандемія коронавірусу не матиме значного негативного впливу на двостороннє економічне співробітництво", - йдеться в повідомленні.

Крім того Єрмак і Сергієнко обговорили співпрацю в галузі інфраструктури. Зокрема йшлося про значні успіхи поновлення транзиту нафти через територію України на Мозирський НПЗ.

Окремо керівник ОП України подякував білоруській стороні за надання переговорного майданчика для роботи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Єрмак і Сергієнко детально обговорили питання боротьби двох країн з коронавірусом і висловили надію, що урядам України і Білорусі вдасться мінімізувати вплив пандемії на двостороннє економічне співробітництво.

Під час візиту також відбулася низка зустрічей з членами нового уряду Білорусі для збереження високої інтенсивності двосторонніх контактів.

Зокрема, віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков зустрівся з віце-прем'єр-міністром Республіки Білорусь Юрієм Назаровим.

Також відбулася зустріч міністра оборони України Андрія Тарана з білоруським колегою Віктором Хреніним.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА