21:52 11.06.2020

Денісова наполягає на створенні комісії з пошуку безвісти зниклих осіб за невстановлених обставин

1 хв читати
Денісова наполягає на створенні комісії з пошуку безвісти зниклих осіб за невстановлених обставин

В Україні має бути створена комісія з пошуку безвісти зниклих, заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на зустрічі з рідними українських полонених, політв'язнів, незаконно утримуваних Росією, і осіб, які вважаються зниклими безвісти.

"Обговорили необхідність створення комісії з пошуку безвісти зниклих осіб при невстановлених обставинах. Повідомила, що невідкладно звернулася до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля із зазначеної проблеми", - написала вона в соцмережі Facebook.

Денісова також представила учасникам зустрічі Олега Чуйка, призначеного представником омбудсмена у справах захисту прав військовослужбовців у Консультативну раду у справах ветеранів при президенті України.

"Мій представник у справах захисту прав військовослужбовців 12 червня буде присутній на спільній зустрічі представника України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Галини Третьякової з рідними цивільних заручників і військовополонених, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей, де висловить мою позицію щодо формування списків і процесу переговорів", - уточнила омбудсмен.

Денісова наголосила, що продовжує оперативне реагування на всі випадки порушення прав українських полонених і політв'язнів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА