07:09 12.06.2020

Голові райсуду на Харківщині, яка помістила під адмінарешт правозахисника, оголошено про підозру у винесенні завідомо неправосудного рішення

2 хв читати
Голові райсуду на Харківщині, яка помістила під адмінарешт правозахисника, оголошено про підозру у винесенні завідомо неправосудного рішення

Голові Вовчанського райсуду Харківської області Ірині Уханьовій, яка прийняла в 2016 році неправомірне рішення про адміністративний арешт правозахисника Максима Корнієнка оголошено про підозру.

"Суддя підозрюється в винесенні завідомо неправосудного судового рішення, скоєного в особистих інтересах, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України)", - повідомляється на офіційному сайті ДБР у четвер.

За даними досудового слідства, в листопаді 2016 року під час відкритого судового засідання кримінальної справи суддя безпідставно заборонила Корнієнку знімати процес на відео. Після цього, за її розпорядженням, без відсутності мотивованого рішення суду про видалення із залу судового засідання кого б то не було з присутніх, до суду викликали співробітників поліції і вони за вказівкою судді вивели правозахисника із залу. Після цього на Корнієнка був складений протокол про адміністративне правопорушення.

Того ж дня, автоматизованою системою документообігу розгляд справи про адміністративне правопорушення визначено Уханьовій. Досудове слідство вважає, що суддя не прийняла передбачених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин у справі, а також не гарантувала право на захист і повне фіксування процесу.

"З мотивів помсти чоловікові за його дії під час розгляду кримінальної справи, суддя визнала громадянина винним у вчиненні злісної непокори вимогам поліцейського і наклала на нього стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на 15 днів. В результаті неправосудної постанови потерпілий був позбавлений волі на 9 діб, оскільки постановою апеляційного суду Харківської області потерпілий був звільнений від подальшого відбування адміністративного стягнення, а матеріали справи повернуті до відділу поліції", - йдеться в повідомленні на сайті ДБР.

У лютому 2017 року постановою суду провадження про притягнення Корнієнка до адміністративної відповідальності було закрито в зв'язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Досудове розслідування кримінального провадження проводять слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Полтаві. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід - УСБУ в області.

Як повідомлялося, 21 вересня Перша дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя, розглянувши скаргу Корнієнка, тимчасово відсторонила Уханьову від здійснення правосуддя.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА