07:34 12.06.2020

Конгрес США проголосує з перейменування військових баз, названих на честь генералів-конфедератів

2 хв читати
Конгрес США проголосує з перейменування військових баз, названих на честь генералів-конфедератів

Спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі в четвер винесла на голосування поправку, яка передбачає можливість перейменування військових баз США, названих на честь генералів-конфедератів.

Раніше в четвер вона також висловила думку, що з будівлі Капітолію необхідно прибрати статуї лідерів і солдатів Конфедеративних штатів Америки. "Ці імена повинні бути прибрані з назв баз, а ці статуї повинні бути винесені з Капітолію", - сказала Пелосі на прес-конференції.

"Народ США знає, що з цими іменами слід розпрощатися", - підкреслила вона.

Коментуючи цю ініціативу Пелосі, Трамп написав у четвер у Твіттері: "Сенатор Елізабет Воррен, яка зазнала серйозної поразки в передвиборчій президентській гонці щойно внесла поправку, стосовно можливості перейменування багатьох наших легендарних військових баз. Сподіваюся, що наші сенатори-республіканці не докотяться до такого" .

Президент США Дональд Трамп напередодні повідомив, що навіть не розглядає можливості перейменування важливих військових баз США, таких як Форт-Брегг, Форт-Гуд і Форт Беннінг.

"Надійшла пропозиція про те, що нам слід було б перейменувати десяток наших легендарних військових баз, таких як Форт-Брегг в Північній Кароліні, Форт-Гуд у Техасі і Форт Беннінг в Джорджії. Ці потужні і монументальні бази стали частиною великого американської спадщини, історії перемог і свободи", - написав Трамп у Твіттері.

"США розміщували і тренували там наших героїв, а також виграли дві світові війни. Зважаючи на це моя адміністрація навіть і не розглядає можливості перейменування цих чудових легендарних військових об'єктів. Поважайте наших військових!" - зазначив президент США.

Мова зокрема йде про американські військові бази, названі в честь генералів Джона Гуда, Брекстона Брегга і Генрі Беннінга, які воювали в громадянську війну в Північній Америці на боці Конфедерації, що представляла інтереси рабовласницького Півдня.

Пропозиція надійшла на тлі триваючої в США боротьби зі спадщиною Конфедерації. Раніше неодноразово повідомлялося про знесення і демонтаж пам'ятників героям громадянської війни, які виступали на боці рабовласницького Півдня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА