07:56 12.06.2020

Зеленський уповноважив Марченка підписати договір з ЄБРР за проектом закупівлі верстатів КРС і підвищення енергоефективності "Укргазвидобування"

2 хв читати
Зеленський уповноважив Марченка підписати договір з ЄБРР за проектом закупівлі верстатів КРС і підвищення енергоефективності "Укргазвидобування"

Президент України Володимир Зеленський уповноважив міністра фінансів Сергія Марченка на підписання Договору гарантії (Проект "Закупівля верстатів КРС (капітального ремонту свердловин - ІФ) і підвищення енергоефективності АТ "Укргазвидобування") між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку.

Як повідомляється на сайті глави держави, 11 червня він вніс відповідні зміни до свого розпорядження від 19 вересня 2019 року "Про делегацію України для участі в переговорах з ЄБРР щодо укладення Договору гарантії (Проект "Закупівля верстатів КРС і підвищення енергоефективності АТ "Укргазвидобування") між Україною і ЄБРР.

Як повідомлялося, уряд України на засіданні 21 серпня 2019 року підтримав позицію Мінфіну про схвалення кредиту ЄБРР для "Укргазвидобування" під гарантії уряду на суму EUR51,85 млн для збільшення видобутку газу.

Кредит надається за ставкою місячного EURIBOR + 1% річних з одноразовою комісією 1% суми траншів, комісія за зобов'язаннями - 0,5%. Він передбачає покупку 10 бурових верстатів і модернізацію турбін для підвищення енергоефективності.

У рамках проекту УГВ має укласти договір з Мінфіном про погашення заборгованості перед державою за виконання гарантійних зобов'язань, забезпеченням якого виступить застава майнового права на отримання грошової виручки від реалізації газу в розмірі 170% від суми кредиту.

Передбачалося, що кредит надійде двома траншами - EUR36,4 млн і EUR15,45 млн.

Глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв зазначив на своїй Facebook-сторінці, що в рамках даного проекту планується змонтувати установку з утилізації скидного тепла на установці підготовки газу (УПГ) "Укргазвидобування", що дозволить компанії замість "підігріву атмосфери" виробляти електричну енергію. Крім того, в разі схвалення проекту радою директорів ЄБРР, для "Укргазвидобування" буде закуплено 10 установок для капітального ремонту свердловин (КРС).

ЄБРР повідомив про можливість виділення цього кредиту "Укргазвидобування" на початку жовтня 2018 року. Тоді датою його можливого розгляду радою директорів банку було названо 12 грудня, проте потім цей термін кілька разів переносився через розбіжності уряду і "Нафтогазу". У червні 2019 року, ЄБРР звернувся до української сторони з проханням інтенсифікувати підготовку проекту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА