13:49 12.06.2020

Кличко розцінює рішення про необов'язковість проходження ЗНО в Києві як зважене та правильне

2 хв читати
Кличко розцінює рішення про необов'язковість проходження ЗНО в Києві як зважене та правильне

Столична влада має право ухвалювати рішення про необов'язковість проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для тих випускників, які не планують цього року вступати до вищих навчальних закладів України, й таке рішення в нинішній епідеміологічній ситуації є зваженим, заявляє мер Києва Віталій Кличко.

"Як я казав, місто ухвалило рішення про необов'язкове проходження ЗНО для тих випускників, які не планують цього року вступати до вищих навчальних закладів України. Наголошу, столична влада має право приймати таке рішення. І керуємося ми виключно тим, що піклуємося про здоров'я і безпеку наших дітей і педагогів. Тому що епідеміологічна ситуація складна. І це мають зрозуміти і в Міністерстві освіти", - сказав Кличко на онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Мер нагадав, що минулого тижня коронавірус виявили в директорки столичної школи №197 у Святошинському районі. "Хвору госпіталізували до лікарні. Стан здоров'я жінки середньої тяжкості. В її чоловіка виявили запалення легенів. Госпіталізовані також її син і бабуся", - додав Кличко.

Встановили, що директорка контактувала з майже сотнею співробітників своєї школи, кількома співробітниками районного управління освіти та з керівниками п'яти шкіл. Також серед контактних осіб виявили 52 учнів 11-х класів, котрі працювали в консультативних групах із підготовки до ЗНО, і 15 батьків майбутніх першокласників.

"До пробного ЗНО, яке відбудеться 15 і 17 червня, з цих учнів будуть допущені лише ті, у яких ПЛР-тест буде негативний", - розповів мер, додавши, що тестування проведуть цієї неділі; зроблять його й іншим контактним особам.

Усіх, хто контактував із директоркою школи №197, відправили на самоізоляцію. У приміщенні школи здійснюють посилену дезінфекцію. У трьох із п'яти шкіл, з керівниками яких контактувала хвора, планують проводити зовнішнє незалежне оцінювання.

"Також цього тижня коронавірус виявили в учителя школи №253 і учителя гімназії №154 у Святошинському районі міста. Наразі встановлюють осіб, які спілкувалися з цими вчителями. Всіх відправляють на самоізоляцію і зроблять тести", - розповів він.

"Як бачите, ситуація непроста. І я переконаний, щоб не ризикувати й не наражати на небезпеку випускників, рішення про необов'язковість складання ЗНО - зважене і правильне", - наголосив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА