19:12 12.06.2020

Обмеження через епідемію COVID-19 ще не знято, а за час карантину складено понад 12,5 тис. протоколів на порушників

2 хв читати
Обмеження через епідемію COVID-19 ще не знято, а за час карантину складено понад 12,5 тис. протоколів на порушників

У Національній поліції України закликають дотримуватися діючих обмежень для недопущення поширення коронавірусу і повідомляють про більше ніж 12,5 тисячі адмінпротоколів, складених на порушників карантину.

"Протягом дії карантинних заходів загалом складено 12 522 адміністративних протоколи, в Києві - 1330", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Національної поліції.

За інформацією відомства, за минулу добу складено 20 протоколів про адміністративні порушення.

Із загальної кількості адмінпротоколів 960 складено щодо керівників торговельних закладів та закладів харчування.

Що стосується режиму самоізоляції, то за період карантину встановлено 2288 порушників, на них також складено протоколи.

Крім того, перевіряється дотримання режиму самоізоляції, який контролюють за допомогою мобільного застосунку "Дія", вже складено 20 адмінпротоколів.

У прес-службі Нацполіції також нагадали, що за серйозні порушення, які призводять до спалаху вірусу, може наступити кримінальна відповідальність і нагадали, що в Тернопільській області, де було встановлено спалах коронавірусу на території декількох сіл, відкрито кримінальне провадження за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням).

У Нацполіції наголосили, що поліцейські, органи місцевої влади та відповідні служби продовжують реагувати на скарги про порушення карантину, а також самостійно виявляти порушників.

У Національній поліції закликали українців не нехтувати своїм власним здоров'ям, здоров'ям інших людей і дотримуватися карантинних обмежень. При цьому в поліції нагадали, що постанова Кабміну про обмежувальні заходи у зв'язку з недопущенням поширення коронавірусу ще діє, і порушників притягують до відповідальності.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність встановлення причин зростання захворюваності на COVID-19 в Україні, а також дотримання масочного режиму та соціальної дистанції.

Міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що в разі, якщо кількість хворих на 100 тис. населення в Києві перевищить позначку в 24 випадки, в столиці можуть повернути частину карантинних обмежень. При цьому Кличко звернувся до правоохоронців із проханням більш строго контролювати дотримання карантинних обмежень організаціями, підприємствами та громадянами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА