20:25 12.06.2020

Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв'язку з виявленням COVID-19 у його дружини, особисті зустрічі протягом найближчих днів скасовуються

2 хв читати
Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв'язку з виявленням COVID-19 у його дружини, особисті зустрічі протягом найближчих днів скасовуються

Президент України Володимир Зеленський переходить на особливий режим роботи у зв'язку з виявленням захворювання на коронавірус у його дружини Олени, повідомляє прес-служба Офісу президента.

"Згідно з Конституцією, президент не може нікому делегувати свої повноваження. Стан здоров'я Володимира Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов’язки. Главі держави зробили тест на коронавірус. Він дав негативний результат. Ситуації самоізоляції та карантину в Конституції України передбачені не були. Саме тому ухвалено спеціальний протокол режиму роботи президента, який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам", - ідеться в повідомленні ОП на сторінці у Facebook.

Наголошується також, що Зеленський щодня проходить тестування методами ІФА, ПЛР та медогляди. Крім цього, президент обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим.

"Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування з главою держави, на найближчі дні виключаються. Так само виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими президент спілкується особисто, звужується до охорони та найближчих помічників", - наголосили в Офісі президента.

Так, виключення з цього протоколу можливі тільки в разі виникнення надзвичайної ситуації, що потребує негайного реагування з боку глави держави відповідно до його конституційних повноважень.

Як повідомлялося, дружина президента України Володимира Зеленського Олена повідомила, що отримала позитивний результат тесту на коронавірус, вона перебуває на амбулаторному лікуванні, при цьому у глави держави та їхніх дітей тестування показало негативні результати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА