20:15 12.06.2020

Ляшко: Ми бачимо зростання захворюваності на COVID-19 через постійне пом'якшення карантинних обмежень

2 хв читати
Ляшко: Ми бачимо зростання захворюваності на COVID-19 через постійне пом'якшення карантинних обмежень

Зростання захворюваності на COVID-19 відбувається через постійне пом'якшення карантинних обмежень, вважає заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Ми бачимо зростання (захворюваності - ІФ) через те, що ми щотижня відкриваємо якісь нові пом'якшення. Нові пом'якшення дають результати - відкриті дитячі садки, готелі, транспорт, нещодавно відкрили об'єкти розміщення, санаторії. Це все призводить до того, що буде більше соціальних контактів, які за недотримання норм можуть призвести до збільшення кількості нових випадків", - сказав він в ефірі каналу "Україна 24" в п'ятницю.

Ляшко нагадав, що рішення про посилення карантинних обмежень ухвалює регіональна комісія у разі триденного перевищення показників.

"Ми зараз в адаптивному карантині, і там чітко прописано: якщо три дні поспіль є перевищення показників, то регіональна комісія ухвалює рішення про те, як вони відходять назад і які пом'якшення потрібно скасовувати. Це можуть бути будь-які обмеження, щодо яких ухвалить рішення регіональна комісія", - сказав він.

Ляшко повідомив, що "в Житомирі, де три дні було погіршення, закрили вхід до ресторанів у середину, закрили готелі, перший етап посилення, який вони ввели".

Водночас Ляшко повідомив, що "в Херсоні протягом трьох-чотирьох днів немає жодного активного випадку, там взагалі ніхто не хворіє на коронавірус, це свідчить про те, що ситуація під контролем".

Ляшко також зазначив, що зростання захворюваності у Львівській області відбувається за рахунок черги, яка утворилася в лабораторіях, які проводять ПЛР-тестування у Львові.

"Тому ми забрали зразки до референс-лабораторії Києва, а львівську лабораторію попросили розпочинати тестування свіжих зразків. І це демонструватиме реальну картину, яка є у Львові зараз. А всі зразки, які ми забрали, ми до кінця завтрашнього дня перевіримо в лабораторіях Києва, вони покажуть результати протягом тижня-двох, коли накопичувалися ці зразки", - сказав він.

"Непокоїтися потрібно. Панікувати не потрібно", - наголосив Ляшко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА