21:13 12.06.2020

У Молдові з 15 червня знову вводять спецрежим роботи для держустанов через COVID-19: два тижні в офісі, дві - на "удаленці"

2 хв читати
У Молдові з 15 червня знову вводять спецрежим роботи для держустанов через COVID-19: два тижні в офісі, дві - на "удаленці"

Уряд Молдови на екстреному засіданні в п'ятницю ввечері прийняв рішення знову ввести з понеділка спеціальний режим роботи для державних установ у зв'язку з пандемією коронавірусу.

"З понеділка, 15 червня, вводиться спеціальний режим роботи для державних установ. Бюджетні організації працюватимуть за особливим графіком. Робота буде організована в дві зміни. В залежності від потреб кожного закладу співробітники діляться на дві частини. Два тижні вони будуть працювати в офісах, а два тижні - віддалено. Після цього будуть змінюватися. Рішення будуть прийматися спеціальними наказами керівника кожної установи", - заявив на засіданні віце-прем'єр-міністр фінансів республіки Сергій Пушкуца.

Він підкреслив, що ця постанова не стосується працівників системи охорони здоров'я та соціального захисту, митних і податкових органів, співробітників силових структур, пенітенціарних установ, правоохоронних органів і органів безпеки.

Зі свого боку прем'єр-міністр Молдови Іон Кику зазначив, що, "по суті, ми повертаємося до режиму роботи, який діяв під час режиму надзвичайного стану, з 16 березня до 15 травня". "Співробітники держустанов повинні проводити також роз'яснювальну роботу серед населення, щоб дотримуватися всіх визначених заходів безпеки", - підкреслив Кику.

Прем'єр закликав економічних агентів, керівників підприємств гарантувати необхідні умови безпеки під час виробничого процесу.

"Водночас, обмеження стосуються лише бюджетної сфери. Ми не повертаємося до заборон приватним компаніям. Залишається в силі рішення про відновлення з 15 травня роботи кафе, ресторанів і готелів", - сказав він.

"Попереджаю при цьому, що поліція, карабінери і військові патрулюватимуть і суворо стежитимуть за дотриманням заходів безпеки від COVID-19. За допущені порушення будуть прийматися санкції. Ми хочемо зберегти економіку, але не можемо ризикувати здоров'ям людей", - підкреслив Кику.

Раніше повідомлялося, що після скасування низки обмежень, відкриття ринків і торгових центрів в останні два тижні спостерігається зростання кількості зараження коронавірусом.

Напередодні і в середу в Молдові був встановлені "антирекорди" - 466 і 296 випадків зараження коронавірусів за добу відповідно. Минулого тижня також зареєстрована рекордна кількість заражених і померлих від коронавірусу за весь час проведення тестування. Згідно з цими даними, з 1 до 8 червня підтверджено 1 449 випадків зараження. За тиждень до того, з 25 травня до 1 червня, було зареєстровано 1 158 випадків, в інші тижні - менше тисячі, а в день - до 200 випадків.

За останню добу в Молдові зареєстровано 366 нових випадків зараження коронавірусом, 10 осіб померли. Загальна кількість заражених COVID-19 у Молдові складає 11 тис. 093, з них 6 229 осіб вилікувалося, а 385 - померли.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА