07:34 13.06.2020

SpaceX запустить на орбіту чергову партію інтернет-супутників Starlink

2 хв читати
SpaceX запустить на орбіту чергову партію інтернет-супутників Starlink

Важка ракета-носій Falcon 9 в суботу стартує на орбіту з черговою групою з 58 мікросупутників для продовження розгортання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

Запуск планується здійснити зі стартового комплексу LC-40 на космодромі на мисі Канаверал (штат Флорида) у тимчасове вікно, яке відкривається в 5:51 за часом Східного узбережжя США.

Згідно з прогнозом погоди, умови для майбутнього запуску Мені сприятливі на 70%.

Приблизно через 15 хвилин після старту ракети, супутники, кожен масою 260 кг, будуть виведені на еліптичну орбіту висотою від 212 до 386 км. Після перевірки інженерами SpaceX їх працездатності космічні апарати з використанням власних іонних двигунів піднімуться на штатну орбіту висотою 550 км.

Це буде дев'яте виведення на орбіту групи інтернет-супутників, починаючи з травня минулого року в рамках проекту Starlink. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 482 космічних апаратів і є найбільшим у світі.

У рамках програми супутнього запуску ракета також повинна буде вивести на орбіту три малих космічних апарати масою 100 кг дистанційного зондування Землі SkySat компанії Planet Lab. Її орбітальне угруповання вже складається з 15 супутників. Нові апарати будуть здатні генерувати зображення Землі з дозволом понад 50 сантиметрів.

Після відділення від ракети-носія Falcon 9 її перший багаторазовий ступінь, який вже двічі використовувався для запусків, має здійснити керовану посадку на автоматичній морській платформі Of Course, I Still Love You, розташованій в Атлантиці в 629 км від космодрому на мисі Канаверал.

Як повідомлялося, попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 4 червня.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій для реалізації проекту оцінюється в $ 10 млрд.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА