08:53 13.06.2020

Київ може перестати чистити воду хлором вже через 2 роки

2 хв читати
Київ може перестати чистити воду хлором вже через 2 роки

У Києві планують припинити очищення води хлором вже через 2 роки, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Планується, що вже через 2-2,5 року "Київводоканал" зможе повністю відмовитися від використання хлору для знезараження питної води і перейти на більш сучасні і безпечні технології та реагенти", - заявив генеральний директор ЗАТ "АК "Київводоканал" Дмитро Новицький.

За його словами, вода, що надходить в мережу, матиме стабільно високу якість і поліпшені органолептичні властивості, зокрема, не буде запаху хлору.

Разом із тим він зазначив, що запаху хлору в воді не варто боятися. Поки що 90% киян споживають воду, яка знезаражується саме за допомогою хлору, тому такий запах є гарантією того, що вода знезаражена і безпечна для вживання.

Водопровідна насосна станція "Мінська" вже тринадцята з чотирнадцяти діючих артезіанських водопровідних насосних станцій, переведених на нову технологію знезараження води за допомогою гіпохлориту натрію.

Переобладнання насосної станції "Мінська", яка забезпечує питною водою майже 50 тисяч жителів Оболонського району, почали в грудні 2019 року, і під час реконструкції встановили систему знезараження питної води з використанням електролізних установок гіпохлориту натрію, що дозволяє виготовляти 150 л на годину низькоконцентрованого гіпохлориту натрію. Також насосна станція обладнана системою автоматики і диспетчеризації, прокладені нові технологічні трубопроводи для подачі гіпохлориту натрію, оновлені системи електропостачання і відеоспостереження.

Так, незабаром і Дніпровська станція відмовиться від використання рідкого хлору і перейде на більш сучасний і безпечний реагент - діоксид хлору.

Після цього Київводоканал перейде до модернізації Деснянської водопровідної станції, яка постачає 65% води місту, і підбору оптимальної технології знезараження деснянської води.

"З огляду на той досвід, який у нас є, я вважаю, що протягом двох років можна перейти на нову технологію і на Деснянській станції", - зазначив Новицький.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА