16:25 13.06.2020

Кабмін скасував тимчасову заборону на в'їзд в Україну для іноземців

3 хв читати
Кабмін скасував тимчасову заборону на в'їзд в Україну для іноземців

Кабінет Міністрів України в п'ятницю, 12 червня, ухвалив кілька рішень, якими змінив вимоги для в'їзду в Україну іноземних громадян та осіб без громадянства, повідомляє Державна прикордонна служба України.

Так, згідно з Постановою уряду № 477, втратило чинність розпорядження Кабміну про тимчасову заборону в'їзду в Україну іноземців.

Водночас постановою від 12 червня №480 передбачено, що для в'їзду в Україну іноземцям необхідний відповідний страховий поліс, а для осіб, які прибувають з країн з високим поширенням коронавірусної інфекції - перебування в обсервації.

Зокрема, згідно з зазначеною постановою, на період дії карантину забороняється перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства (крім іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України, та осіб, яких визнано біженцями або осіб, які потребують додаткового захисту) без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування витрат, пов’язаних із лікуванням Covid-19, обсервацією.

Крім того, уряд визначив, що підставою для обсервації є перетин держкордону особою, яка прибула з держави або є громадянином (підданим) держави з сильним поширенням COVID-19.

"Забезпечити транспортування осіб від пунктів пропуску через державний кордон до обсерваторів уряд зобов'язав обласні та Київську міську державні адміністрації", – зазначили у відомстві.

Водночас обсервації не підлягають громадяни (піддані) держав із значним поширенням COVID-19, які не перебували на території цих держав протягом останніх 14 днів, працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей, водії та члени екіпажу вантажних транспортних засобів, члени екіпажів повітряних і морських, річкових суден, члени поїзних і локомотивних бригад, учасники зовнішнього незалежного оцінювання разом з однією особою, що супроводжує кожного з них, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою.

Також обсервації не підлягають особи, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "дій вдома".

Державами з сильним поширенням COVID-19 вважаються держави, в яких кількість активних випадків захворювання COVID-19 становить понад 40 осіб на 100 тис.населення.

Перелік таких держав Держприкордонслужбі України кожні 3 дні надаватиме Міністерство охорони здоров'я України.

Отже, іноземні громадяни та особи без громадянства зможуть перетинати державний кордон на в’їзд в Україну з моменту набуття чинності Постанов Кабінету Міністрів України від 12 червня № 477 та № 480 за умови наявності законних підстав для в’їзду, визначених Законом України «Про прикордонний контроль» та дотримання санітарно-епідеміологічних норм.

Як заявив на брифінгу в суботу міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, постановою від 12 червня поточного року Кабмін скасував вимоги обов'язкової обсервації осіб, які в'їжджають з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та міста Севастополя після відновлення пропуску через КПВВ. При цьому передбачено обов'язкову наявність місць і приміщень у контрольних пунктах для проведення медичного огляду.

Передбачено також додаткові підстави для відмови у пропуску осіб під час виїзду з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, якщо в період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, людина не дала згоди на самоізоляцію та використання сервісу "Дій вдома" Єдиного державного веб-порталу електронних послуг до виїзду з тимчасово окупованих територій через контрольний пункт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА