06:30 15.06.2020

Російські найманці продовжують блокувати роботу КПВВ "Мар'їнка"

2 хв читати
Російські найманці продовжують блокувати роботу КПВВ "Мар'їнка"

Російські найманці на Донбасі п'яту добу поспіль блокують роботу КПВВ "Мар'їнка", зокрема більше трьох діб утримують перед своїм блокпостом двох осіб, не дозволяючи їм його перетнути, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"П'яту добу російські війська і їх маріонеткові адміністрації не пропускають цивільних осіб в Донецькій області перетнути лінію розмежування в будь-яку зі сторін. КПВВ "Мар'їнка" досі не функціонує з вини окупантів, які блокують всі спроби громадян дістатися до рідних домівок", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбуці в неділю ввечері.

Українські військові зазначили, що російські найманці "демонструють повну байдужість до проблем мирних жителів. Кричущим прикладом цинічного поводження з цивільними особами є те, що російські найманці вже більше трьох діб утримують перед своїм блок-постом двох людей у легковому автомобілі, вперто не дозволяючи їм проїхати додому. Досі люди не можуть пробити стіну байдужості російських найманців".

У штабі наголосили, що українські прикордонники зі складу ООС у разі необхідності готові забезпечити повернення цих громадян назад на підконтрольну уряду України територію.

У штабі також нагадали, що завдяки зусиллям української сторони з 13 червня почав працювати піший перехід на контрольному пункті в'їзду-виїзду в Станиці Луганській. "Російські збройні формування були все-таки змушені частково розблокувати гуманітарний коридор з тимчасово окупованим Луганськом. Сьогодні, 14 червня, там лінію розмежування перетнуло 180 громадян: 75 на підконтрольну уряду України територію і 105 у зворотному напрямку", - уточнили українські військові.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА