15:44 15.06.2020

Громадяни країн зі значним поширенням COVID-19 зобов'язані після прибуття в Україну пройти обов'язкову обсервацію або самоізоляцію - Держприкордонслужба

2 хв читати
Громадяни країн зі значним поширенням COVID-19 зобов'язані після прибуття в Україну пройти обов'язкову обсервацію або самоізоляцію - Держприкордонслужба

Громадяни країн зі значним поширенням COVID-19 зобов'язані після прибуття в Україну пройти обов'язкову обсервацію або самоізоляцію, повідомив начальник відділу комунікацій зі ЗМІ адміністрації Державної прикордонної служби України Олег Бойко.

"Міністерство охорони здоров'я вже надало такий список країн зі значним поширенням COVID-19. Там 50 країн. Відповідно, громадяни, які прибувають із цих країн, зобов'язані пройти обсервацію або, як альтернативу обсервації, вони можуть обрати самоізоляцію із застосунком "Дій вдома", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

Бойко пояснив, що якщо громадяни показують застосунок, їх пропускають через кордон, і вони вирушають на самоізоляцію за зазначеною адресою або, якщо вони не встановлять цей застосунок, Держприкордонслужба інформує компетентні органи для направлення їх на обсервацію.

Крім того, він наголосив, що підставою для перетину державного кордону України є наявність страхового поліса, й без нього іноземцям або особам без громадянства буде відмовлено в перетині державного кордону України.

"Згідно з постановою 480, ухваленою урядом минулої п'ятниці, наявність такого поліса є підставою для перетину державного кордону. Тобто в разі його відсутності іноземцю і особі без громадянства відмовляється в перетині державного кордону України", - пояснив Бойко.

На запитання про те, чи будуть іноземцям, які прибули в Україну, проводити тести на COVID-19, він відповів, що "в компетенції прикордонної служби такої функції немає".

Як повідомлялося, 15 червня було відновлено роботу 15 пунктів пропуску для повітряного сполучення, у 13 з них можливі пасажирські перевезення.

Водночас закритими залишаться 40 пунктів пропуску на кордоні з Росією і Білоруссю, а також річковий пункт пропуску в Київському порту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА