16:41 15.06.2020

ВАКС взяв під варту з альтернативою застав у 40, 84 і 120 млн грн трьох підозрюваних у спробі підкупу керівників САП та НАБУ

2 хв читати
ВАКС взяв під варту з альтернативою застав у 40, 84 і 120 млн грн трьох підозрюваних у спробі підкупу керівників САП та НАБУ

Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) і детективів Національного антикорупційного бюро (НАБУ) обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застав трьом особам, підозрюваним у спробі підкупу керівників антикорупційних органів, повідомляє САП.

"Першому заступнику начальника Головного управління ДПС у м. Києві слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із альтернативою внесення 84,08 млн грн застави", - йдеться у повідомленні САП на сторінці у Facebook у понеділок.

За інформацією САП, до одного з керівників групи компаній, афілійованої з колишнім міністром екології та природних ресурсів часів президента Януковича - застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб із альтернативою застави у розмірі 40,358 млн грн.

"Колишній керівниці одного з департаментів ДФС України обрано тримання під вартою і заставу у розмірі 120,024 млн грн", - інформують у САП.

У прокуратурі нагадують, що посадовцю ДПС та керівнику групи компаній інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України (пособництво у наданні службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди). Колишню керівницю департаменту підозрюють к скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Миколу Ільяшенка, Андрія Кічу та Олену Мазурову відповідно.

Як повідомлялося, 12 червня колишній чиновник за сприяння посадовця управління Державної фіскальної служби (ДФС) у м. Києві та інших осіб намагався передати $6 млн неправомірної вигоди керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому і керівництву Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

"Щойно за процесуального керівництва САП детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади за посередництва його "правої руки", високопосадовця управління ДФС у м. Києві та інших осіб, неправомірної вигоди керівництву НАБУ та керівнику САП за прийняття рішення про закриття кримінальної справи, у якій вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України. Вилучено $6 млн", - повідомляє прес-служба САП на сторінці у Facebook.

Зазначається, що попередньо їхні дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова з липня 2010 року до квітня 2012 року. Наприкінці 2014 року він покинув Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 КК).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА