20:08 15.06.2020

Усіх затриманих учасників акцій біля Шевченківського райсуду Києва звільнено

2 хв читати
Усіх затриманих учасників акцій біля Шевченківського райсуду Києва звільнено

Усіх затриманих учасників акцій біля Шевченківського районного суду у Києві відпустили, повідомила народний депутат фракції "Голос" Ольга Стефанишина.

"Ветеран війни та аспірант КНУ щойно вийшов із райвідділу поліції. Всі активісти сьогоднішнього свавілля правоохоронців на волі!" - написала вона в соцмережі Facebook.

Як повідомлялося, у понеділок біля будівлі Шевченківського районного суду Києва, де розглядається клопотання про обрання запобіжного заходу активісту Сергію Стерненку, відбулися сутички, унаслідок чого правоохоронці затримали п’ятьох осіб.

Відділ комунікації поліції Києва повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох осіб біля Шевченківського райсуду.

"Подія сталася під час акції біля приміщення Шевченківського районного суду міста Києва. Один із учасників влаштував конфлікт із журналістами. Коли поліцейські намагалися затримати правопорушника, виникла штовханина. Найактивніших учасників затримали, їх доставляють до управління поліції для встановлення анкетних даних і надання пояснень", - ідеться у повідомленні.

Поліція зазначила, що після першочергової перевірки буде надано правову кваліфікацію діям затриманих.

Крім того, народний депутат і голова партії "Голос" Кіра Рудик заявила, що поліція побила депутата від "Голосу".

"Сьогодні біля будівлі Шевченківського суду поліція затримала мітингувальників без жодних на це підстав і напала на народного депутата від "Голосу", який намагався зупинити поліцейське свавілля. "Голос" висловлює протест через затримання активістів та напад на народного обранця", - написала Рудик.

Пізніше поліція розпочала службову перевірку у зв'язку з інформацією про можливе застосування сили поліцейськими під час затримання.

О 10:00 понеділка Шевченківський райсуд продовжив обирати запобіжний захід Стерненку. Біля будівлі суду прихильники активіста проводять акцію на підтримку Стерненка.

11 червня Стерненка було викликано на допит до СБУ, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно поранив.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА