21:22 15.06.2020

"Укроборонпром" припинив повноваження Донця як президента ДП "Антонов" з 15 червня 2020 року

3 хв читати
"Укроборонпром" припинив повноваження Донця як президента ДП "Антонов" з 15 червня 2020 року

Керівництво концерну "Укроборонпром" прийняло рішення про припинення повноважень Олександра Донця як президента ДП "Антонов" з понеділка, 15 червня.

"Оскільки в п'ятницю, 12 травня 2020 року, концерн отримав листок непрацездатності, який свідчить, що на дату звільнення А.Д. Донець перебував на лікарняному, наказ від 9 травня 2020 року про припинення повноважень А.Д. Дінця сьогодні скасовано. Водночас, концерном прийнято рішення про припинення повноважень А.Д. Донця як президента ДП "Антонов" з 15 травня 2020 року", - повідомляє прес-служба концерну.

При цьому в концерні зазначають, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати інформацію про відновлення Донця на посаді рішенням Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), оскільки жодних рішень з цього приводу концерн станом на вечір 15 червня не отримував.

"Водночас, викликає здивування звернення А.Д. Донця з позовом до адміністративного суду, оскільки Концерн не є органом влади, а керівник підприємства не є посадою державної служби, а значить - не існує юридичних підстав для звернення до адміністративного суду", - підкреслюється в повідомленні.

"На жаль, ми є свідками використання недоліків судової системи і недосконалостей правового поля. Саме це змушувало роками терпіти неефективних управлінців на чолі державних підприємств. Я не бачу пана Донця керівником ДП "Антонов". У нас різні цінності, різний погляд на майбутнє компанії та різне ставлення до численних порушень і зловживань, ознаки яких ми виявили під час перевірки за дорученням прем'єр-міністра і Служби безпеки України. Олександр Донець вибрав шлях війни з підприємством і колективом, яким він керував майже два роки. Це його право, так само, як звертатися в суд. Ми впевнені в своїй правоті і будемо далі піднімати з колін легенду вітчизняного авіапрому", - заявив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавичус.

Як повідомлялося, ОАСК у понеділок призупинив дію рішення генерального директора держконцерну "Укроборонпром" Айвараса Абромавичуса від 9 червня 2020 року про звільнення президента держпідприємства "Антонов" (Київ) Олександра Донця. Крім того, суд заборонив вчиняти будь-які дії зі зміни даних про президента ДП "Антонов" у держреєстрі.

Раніше "Укроборонпром" призначив тимчасовим виконувачем обов'язків президента "Антонова" віце-президента з проектування ДП Олександра Лося. Держконцерн аргументував своє кадрове рішення тим, що комісія "Укроборонпрому" завершила ініційовану СБУ перевірку "Антонова" і за її підсумками передала матеріали до Служби безпеки України (СБУ) та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

"За результатами перевірки було виявлено численні факти, що свідчать про неефективне управління державним підприємством; нецільове використання об'єктів державної власності; зловживання та порушення з боку керівництва, які могли призвести до значних збитків державі та завдати суттєвої шкоди репутації найбільшого авіаційного підприємства України", - йшлося в повідомленні "Укроборонпрому".

Проти звільнення Донця 9 червня виступило загальне зібрання трудового колективу "Антонова", яке в резолюції президенту України, прем'єру, голові Верховної Ради та секретарю РНБО просило також вивести підприємство зі складу концерну "Укроборонпром". Віце-президент ДП "Антонов" Віктор Семенцов повідомив учасникам зборів, що Донець поки що госпіталізований і не може бути присутнім, проте просив передати, що минулого тижня його викликав Абромавичус і запропонував написати заяву про звільнення за власним бажанням, від чого президент ДП відмовився. Від імені трудового колективу резолюцію підписали вчений секретар Науково-технічної ради ДП "Антонов", головний конструктор Олександр Семенець та голови п'яти профспілок підприємства.

Поспішні кадрові рішення "Укроборонпрому" піддали критиці також Українська спілка промисловців і підприємців та асоціація "Укравіапром".

Донець розпочав роботу в ДП "Антонов" у 1988 році на посаді інженера з експлуатації. Пізніше обіймав керівні посади на Київському авіазаводі "Авіант", державіапідприємстві "Україна", ДП "Украерорух". Посаду президента ДП "Антонов" обіймає із травня 2018 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА