09:41 16.06.2020

Офіс генпрокурора повідомив про затримання Мангера, його доставляють до суду для зміни запобіжного заходу

2 хв читати
Офіс генпрокурора повідомив про затримання Мангера, його доставляють до суду для зміни запобіжного заходу

Співробітники Служби безпеки України близько 7:00 затримали підозрюваного в замовленні та організації нападу на активістку Катерину Гандзюк голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера.

Як повідомив Офіс генпрокурора, голову облради затримано на виконання постанови слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16 червня 2020 року.

Наразі правоохоронці доставляють Мангера до Києва в Печерський районний суд, де суддя розгляне клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Як зазначається, рішення про звернення до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу прийняв прокурор через спроби незаконного впливу підозрюваного на свідків шляхом погроз їм і членам їхніх сімей. "Наразі діючий запобіжний захід у виді застави щодо голови Херсонської обласної ради не виконує завдань кримінального провадження та не дозволяє запобігти можливому скоєнню нових кримінальних правопорушень", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року уранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи - голову Херсонської облради Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна та Олексія Левіна (Москаленка) - обвинувачують у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасників), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Раніше Мангера не доправили до суду для обрання запобіжного заходу. Сторона захисту заявила, що його було госпіталізовано через проблеми з серцем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА