11:54 16.06.2020

ВР упровадила систему грантової підтримки державою сфери культури, креативних індустрій і туризму

2 хв читати
ВР упровадила систему грантової підтримки державою сфери культури, креативних індустрій і туризму

Народні депутати України проголосували в другому читанні за надання державної підтримки галузі культури, креативним індустріям, туризму, малому і середньому бізнесу в зв'язку з карантином, пов'язаним із поширенням коронавірусної хвороби.

За відповідний законопроект №3377 про внесення змін до низки законів у другому читанні проголосували 343 народних депутати.

Так, законопроект пропонує розповсюдити державну підтримку у формі надання державної субсидії на розвиток кінопроектів: для національних ігрових фільмів, анімаційних фільмів, документальних фільмів, фільмів для дитячої аудиторії (з урахуванням художньої та культурної значущості), фільмів художньої та культурної значущості (авторських), телевізійних фільмів, телевізійних серіалів і фільмів-дебютів, в обсязі до 100% включно загальної кошторисної вартості відповідного кінопроекту.

Відповідно до законопроекту, тимчасово, на період карантину та до 31 грудня 2020 року, телерадіоорганізації і провайдери програмної послуги, які використовують радіочастотний ресурс, звільняються від оплати 50% вартості послуг Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення.

Автори законопроекту також пропонують зменшити плату за наймання (оренду) майна на вимогу наймача (закладу культури), який провадить підприємницьку діяльність із використанням цього майна протягом усього часу, коли майно не могло використовуватися у підприємницькій діяльності в повному обсязі через упроваджені на час карантину обмеження і (або) заборони.

Документ також передбачає внесення змін до порядку надання фінансової державної підтримки суб'єктам мікропідприємництва і малого підприємництва, передбачивши 0% суми наданого кредиту до кінця 2020 року під цільове використання, забезпечення фонду заробітної плати суб'єктами туристичної діяльності, закладами культури, іншими суб'єктами господарювання, які здійснюють основну економічну діяльність у видах, що входять до креативних індустрій.

Законопроект вводить адресну фінансову підтримку туроператорам, які зазнали значних, незапланованих витрат і забезпечили повернення громадян України з-за кордону у зв'язку з поширенням COVID-19.

Автори також внесли зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Українському інституту книги для підтримки книговидавничої справи і популяризації української літератури у світі, передбачивши видатки на придбання книжкової продукції, зокрема електронних видань, для поповнення бібліотечних фондів публічних бібліотек за рахунок бюджетних коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський інформував командувача військ НАТО в Європі про розвиток подій на фронті

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

ГУР запропонувало план, спрямований на скорочення російського потенціалу - Буданов

18 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

На позачергових виборах парламенту Хорватії перемагає партія прем'єр-міністра Пленковича

Частка компаній, які планують роботу на 2 роки вперед, у березні зросла на 11,2 п.п.

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА