12:00 16.06.2020

Влада КНДР підірвала будівлю офісу з міжкорейських зв'язків у Кесоні, заявляють у Сеулі

1 хв читати
Влада КНДР підірвала будівлю офісу з міжкорейських зв'язків у Кесоні, заявляють у Сеулі

У північнокорейському місті Кесон у вівторок унаслідок вибуху зруйнована будівля офісу з міжкорейських зв'язків, повідомили агентству ЕФЕ в південнокорейському міністерстві у справах об'єднання.

"Північ о 14:49 місцевого часу зруйнувала будівлю офісу зі зв'язків", - наводить агентство повідомлення міністерства.

Раніше у вівторок повідомлялося, що біля офісу з міжкорейських зв'язків у північнокорейському Кесоні пролунав вибух. Над місцем вибуху піднялися клуби чорного диму.

Південнокорейська неурядова організація Choson Exchange написала у Twitter, що "два дні тому з Північної Кореї було отримано повідомлення електронною поштою, в якому йшлося про те, що офіс із міжкорейських зв'язків у Кесоні неминуче буде зруйнований".

При цьому, за даними Choson Exchange, північнокорейська сторона вказала на "відсутність прогресу в (міжкорейських) відносинах".

Минулого тижня влада КНДР оголосила, що припиняє контакти з Сеулом за всіма наявними каналами зв'язку. Цей крок відбувся після того, як КНДР висловила протест у зв'язку з тим, що з території Південної Кореї активісти закинули на північнокорейську територію пропагандистські листівки.

У суботу Кім Йо Чжон - сестра лідера КНРД Кім Чен Ина, заступник завідувача відділу ЦК Трудової партії Кореї - попередила, що Пхеньян може піти на застосування проти Півдня силових методів, якщо Сеул не припинить подібну практику.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА