12:31 16.06.2020

Суд з обрання запобіжного заходу Мангеру розпочнеться о 15:00, його везуть до Києва - адвокат

2 хв читати

Печерський районний суд Києва о 15:00 вівторка, 16 червня, розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у замовленні та організації нападу на активістку Катерину Гандзюк голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, повідомив його адвокат Дмитро Ільченко.

"Рано-вранці співробітники СБУ затримали Мангера і везуть до Києва для обрання запобіжного заходу. Засідання призначено на 15:00", - сказав адвокат агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

При цьому він додав, що співробітники СБУ, затримуючи Мангера, не врахували наявності медичних документів про неможливість його примусової доставки до суду.

Раніше Офіс генпрокурора повідомив, що Мангера затримано на виконання постанови слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16 червня 2020 року.

Наразі правоохоронці доставляють Мангера до Києва в Печерський районний суд, де суддя розгляне клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

31 липня 2018 року уранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи - голову Херсонської облради Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна та Олексія Левіна (Москаленка) - обвинувачують у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасників), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Раніше Мангера не доправили до суду для обрання запобіжного заходу. Сторона захисту заявила, що його було госпіталізовано через проблеми з серцем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА