13:37 16.06.2020

ВР дозволила визнаним непридатними за медпричинами військовослужбовцям СБУ і Держприкордонслужби продовжувати проходження служби

1 хв читати
ВР дозволила визнаним непридатними за медпричинами військовослужбовцям СБУ і Держприкордонслужби продовжувати проходження служби

Верховна Рада підтримала в цілому законопроект №2592 "Про внесення змін до закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами України військової служби".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за документ в цілому проголосували 310 народних депутатів.

Як зазначено в пояснювальній записці, метою законопроекту є надання можливості військовослужбовцям Державної прикордонної служби України та Служби безпеки України, які визнані непридатними за станом здоров'я до військової служби, продовжувати проходження військової служби. Також документ передбачає надання можливості бути прийнятими назад на військову службу звільненим особам, що не досягли граничного віку перебування на військовій службі і визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоров'я (крім розумових, сенсорних, психологічних недоліків, порушень психіки, поведінки й інших визначених захворювань - ІФ).

Законопроект передбачає внесення зміни до абзацу першого ч.5 ст. 20 і а.1 ч.10 ст. 23 закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", якою Державну прикордонну службу України, Службу безпеки України пропонується виключити з переліку військових формувань, в яких можуть проходити військову службу військовослужбовці, визнані військово-лікарськими комісіями за станом здоров'я непридатними до військової служби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА