14:14 16.06.2020

Керівництво Харкова та "Екополісу ХТЗ" домовилися про виробництво трамваїв, - Кернес

2 хв читати
Керівництво Харкова та "Екополісу ХТЗ" домовилися про виробництво трамваїв, - Кернес

Між владою Харкова та керівництвом багатогалузевого бізнес-парку нового покоління "Екополіс ХТЗ", який входить до групи DCH бізнесмена Олександра Ярославського, досягнута домовленість про виробництво сучасних трамваїв

Як повідомив міський голова Харкова Геннадій Кернес, домовленість була досягнута у вівторок на зустрічі за участю Ярославського, директора Харківського тракторного заводу Андрія Коваля, заступника міського голови Харкова Євгена Водовозова та керівника "Офісу реформ" Михайла Лазарєва.

"Ми ухвалили знакове для розвитку Харкова рішення - спільно з "Екополіс ХТЗ" виготовлятимемо сучасні трамваї (...) Це будуть сучасні, низькопідлогові, тихохідні вагони, комфортні не лише для їхніх пасажирів, а й для міської транспортної інфраструктури загалом", - написав Кернес у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що це сприятиме розвитку харківської промисловості та комунального громадського транспорту. Крім того, трамваї є найбільш екологічно чистим видом транспорту.

За словами Кернеса, замовляти двигуни для трамваїв планується у ДП "Завод "Електроважмаш".

Кернес спрогнозував, що перші трамваї будуть випущені не пізніше, ніж через два роки.

"Роботу розпочинаємо зі створення необхідної технічної документації. Наступний етап - підготовка виробництва та його потужностей, а випуск перших харківських трамваїв заплановано не пізніше, ніж через два роки", - написав він.

На його думку, це дасть змогу повністю оновити парк трамваїв не лише у Харкові, а й у інших містах України.

Це не перша спроба запустити виробництво "харківського трамвая". 28 квітня 2017 року відбулася презентація нового трамвая, створеного фахівцями Салтівського трамвайного депо. А у серпні того самого року новий трамвай вийшов на маршрут.

Як повідомлялося, бізнес-парк "Екополіс ХТЗ" - довгостроковий інвестиційний проект групи DCH Олександра Ярославського. Він створюється на базі Харківського тракторного заводу, а сам ХТЗ стане якірним резидентом індустріального кластера. Плановий обсяг інвестицій у розмірі $1 млрд дасть змогу створити до 2033 року майже 500 тис. кв. м офісних, складських та виробничих площ і розмістити тут понад 10 тис. сучасних робочих місць. До складу бізнес-парку увійдуть індустріальний парк, технопарк (IT- і R&D-кластери), а також медичний центр, логістичний комплекс і торговельний кластер (включаючи розподільний центр e-commerce), агротехнологічний кластер і освітній центр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА