17:39 16.06.2020

Харківську "інфекційку" необхідно розвантажити - Кучер

2 хв читати
Харківську "інфекційку" необхідно розвантажити - Кучер

Харківську обласну інфекційну клінічну лікарню, що приймає основну частину пацієнтів з підтвердженим COVID-19, необхідно розвантажити, наполягає голова облдержадміністрації Олексій Кучер.

"Потрібно її розвантажити. Це факт. Або залучити більшу кількість людей - медпрацівників, які посилили б той колектив, що працює вже не один місяць, або розвантажити, перемістивши центр в інше місце", - сказав Кучер журналістам у вівторок.

Він нагадав, що для прийому хворих з підтвердженим COVID-19 планувалося відкрити Харківський обласний диспансер радіаційного захисту населення, який Мінохорони здоров'я визначило серед опорних, але проти цього виступають чорнобильці.

"Фізично вийшли чорнобильці, заперечуючи проти того, щоб лікарня приймала COVID-хворих. Я у зв'язку з цим маю повідомити таке. Перше. Цю лікарню як підготовлену, таку, що має можливість приймати хворих COVID, визначило Мінохорони здоров'я. Друге. Ця лікарня справді готова. По-третє, у зв'язку з тим, що почало відбуватися (я знаю, така інсайдерська інформація), з усіх лікарів, які там є, - 20 готові лікувати, а десь 30... уже, скажемо м'яко, не готові. При цьому чорнобильці говорять, що "це наша лікарня", "ми тут не допускатимемо", - сказав Кучер.

Він зазначив, що, водночас, після того, як диспансер знову отримав можливість приймати пацієнтів на планове лікування, було госпіталізовано лише одну людину.

У свою чергу директор Харківської обласної інфекційної клінічної лікарні Павло Нартов зазначив, що наразі на лікуванні в лікарні перебувають понад 200 хворих, зокрема 162 - з підтвердженим COVID-19. У закладі бракує персоналу.

Нартов також висловив подив щодо позиції колег, які відмовляються приймати та лікувати хворих з COVID-19.

"Такого не може бути. Якщо визначена лікарня, вона має працювати. І ці хворі повинні лікуватися саме в цьому лікувальному закладі. В них (у диспансері радіаційного захисту - ІФ) багато точок доступу є до кисню. Наприклад, у нас їх 18 у лікарні, у них - 40. Хворим, які потрапляють у наш стаціонар, потрібен кисень", - сказав Нартов.

Він також заявив, що в разі потреби "інфекційка" готова допомогти колегам і з засобами індивідуального захисту, і з апаратами ШВЛ.

"Ми можемо допомогти. В нас є засоби індивідуального захисту. Ми можемо перерозподілити, якщо там буде недостатня кількість. Ми це питання неодноразово обговорювали. Якщо бракуватиме ШВЛ, ми можемо своїми ШВЛ з ними поділитися", - сказав Нартов.

"Вони приймали від благодійних організацій і засоби індивідуального захисту, і кисень проводили за гроші благодійників. А коли ми порушили питання прийняття вже хворих, застосування всього того, що було прийнято, ми бачимо цю реакцію", - додав Кучер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА