20:33 16.06.2020

ФДМ відсторонив в.о. глави ОГХК Макарова від посади через стан здоров'я після більше ніж 2-місячного перебування на лікарняному

4 хв читати
ФДМ відсторонив в.о. глави ОГХК Макарова від посади через стан здоров'я після більше ніж 2-місячного перебування на лікарняному

Фонд держмайна (ФДМ) України відсторонив від посади в.о. голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), в управління якого передано Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ІГЗК, Житомирська обл.) Михайла Макарова у зв'язку зі станом здоров'я.

Як повідомляється в коментарі ФДМ у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна", 29 січня 2020 року розпорядженням КМУ №65-р було погоджено пропозицію фонду щодо призначення Михайла Макарова в.о. голови правління ОГХК.

Враховуючи це розпорядження, наказом фонду від 19 лютого 2020 р. №306 Макарова було призначено виконувачем обов'язків голови правління ОГХК. Проте 8 квітня 2020 року до фонду надійшло звернення Макарова, в якому він повідомив, що у зв'язку зі станом здоров'я на період його тимчасової відсутності відповідно до приписів статуту повноваження в.о. голови правління здійснюватиме перший заступник голови правління Пітер Девіс, про що було зроблено відповідний запис у Єдиному державному реєстрі у відомостях "підписант".

"20 травня 2020 року до фонду звернулося правління АТ "ОГХК" із проханням розглянути питання відсторонення Макарова у зв'язку з неможливістю ним виконувати обов'язки керівника підприємства через стан здоров'я. Враховуючи той факт, що Макаров з 8 квітня 2020 року перебуває на лікарняному, стосунку до управління компанією фактично не має, наказом фонду від 25 травня 2020 р. №886 Макарова було відсторонено від виконання обов'язків голови правління АТ "ОГХК", - констатується в інформації ФДМ у вівторок.

Як повідомлялося, ФДМ у рамках продовження політики оздоровлення кадрової та фінансової ситуації на державних підприємствах з метою їх підготовки до конкурентних приватизаційних конкурсів 19 травня 2020 року знову оновив склад правління ОГХК.

При цьому уточнювалося, що до нового складу правління ОГХК увійшли глава напряму комерції та збуту Тетяна Гогенко, глава фінансового напряму Юрій Кияшко, глава служби безпеки компанії Юрій Соловей, керівник юридичного напряму Леонід Бортнічук і заступник тимчасового виконувача обов'язків голови правління Артур Сомов.

У прес-релізі нагадувалося, що з 8 квітня 2020 року т.в.о. голови правління ОГХК є Пітер Девіс, котрий має 29-річний досвід управлінської роботи у великих міжнародних корпораціях, зокрема Cable & Wireless Plc (Велика Британія), Glencore AG (Швейцарія), Central European Media Enterprises (США).

Раніше ФДМ наказом від 19 лютого цього року призначив нового в. о. голови правління ОГХК Михайла Макарова, погодженого Кабміном, замість Олександра Гладушка. Потім голова Фонду Дмитро Сенниченко представив Макарова і його радників - Тетяну Гогенко та Пітера Девіса. За його словами, зміна керівництва компанії - важливий крок у підготовці об'єкта до "великої приватизації".

Наказом від 19 березня фонд припинив повноваження першого заступника голови правління ОГХК Гладушка, призначивши на його місце незалежного фінансового консультанта Пітера Девіса, який у 1994-1998 роках працював у Glencore в Москві фінансовим контролером. У послужному списку Девіса робота в Києві в Central European Media Enterprises регіональним CFO у 2002-2005 роках, фінансовим консультантом Scythian Limited у 2005-2013 роках і в Oriel Ventures Limited у 2016-2017 роках.

Крім того, було припинено повноваження заступників головправління Тетяни Киселевої та Вікторії Тищенко, членів правління Олени Прокопенко, Віктора Сивченка, Андрія Сторчака та Олександра Прокопенка.

Новими членами правління стали Натан Хазін, який раніше працював у Центрі впровадження та супроводу автоматизованих систем оперативного (бойового) управління Генштабу ЗСУ, Тетяна Гогенко - колишній начальник відділу чорних металів і феросплавів українського представництва в Києві компанії Glencore International AG і Юрій Кияшко, що працював фінансовим директором ТОВ "Левада-Ойл", топ-менеджером з оптової дистрибуції "BIOCOUNTRY" SRL (Молдова) і директором ТОВ "Трансконсалтинг".

У держреєстрі керівником підприємства в статусі в. о. з 20 лютого цього року призначений Михайло Макаров, а з 8 квітня в статусі т. в. о. - Пітер Девіс.

ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" розпочала фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України ухвалив рішення про передачу йому в управління майнових комплексів Вільногірського гірничо-металургійного комбінату (ВГМК, Дніпропетровська обл.) та Іршанського гірничо-збагачувального комбінату (ІГЗК, Житомирська обл.). 8 грудня 2016 року ДП було перетворене в ПАТ "ОГХК", 26 грудня 2018 року - з ПАТ на ПрАТ.

ОГХК реалізує продукцію більш ніж до 30 країн світу. Основні ринки збуту - ЄС, Китай, Туреччина, а також США і країни Африки.

Уряд у серпні 2016 року відніс ОГХК до списку компаній, що підлягають приватизації в 2017 році. Її терміни кілька разів відкладали, востаннє - до літа цього року у зв'язку з коронакризою та карантином. Готує ОГХК до приватизації "BDO корпоративні фінанси" у складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine та Asset Expertise.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА