07:23 17.06.2020

Південна Корея більше не потерпить нерозумних дій з боку КНДР

2 хв читати
Південна Корея більше не потерпить нерозумних дій з боку КНДР

Сеул більше не має наміру терпіти "нерозумні" слова і дії Пхеньяна, повідомили в адміністрації президента Південної Кореї.

"Ми більше не потерпимо нерозумних слів і дій Півночі", - попередив у своїй заяві Юн До Хан, представник адміністрації президента Республіки Корея Мун Чже Іна.

Блакитний будинок також розкритикував Кім Е Чжон - сестру північнокорейського лідера Кім Чен Ина - за її "грубу і безглузду" критику президента Південної Кореї.

Окрім того, Сеул висловив невдоволення тим, що Пхеньян повідомив про неоголошені пропозиції Південної Кореї направити спеціального посланника президента для розрядки напруженості на півострові.

У своїй останній заяві, опублікованій раніше того ж дня, Кім Е Чжон засудила Мун Чже Іна за його промову про міжкорейські відносини з нагоди 20-ї річниці історичного саміту Сеул-Пхеньян. Вона назвала коментарі південнокорейського президента "безсоромною софістикою".

Північна Корея заявила в середу, що її армія знову увійде в прикордонні райони Кесон і гори Кимгансан.

У вівторок стало відомо про підрив офісу з міжкорейських зв'язків у технопарку Кесон недалеко від демілітаризованої зони. Влада КНДР підтвердила, що будівля була зруйнована за їх рішенням.

Тим часом США закликали Північну Корею відмовитися від подальших "контрпродуктивних дій".

"Сполучені Штати повністю підтримують зусилля Республіки Корея з міжкорейських відносин і закликають КНДР утриматися від подальших контрпродуктивних дій", - заявили в Держдепі США.

Минулого тижня влада КНДР оголосила про припинення контактів з Сеулом за всіма існуючими каналами зв'язку. Цей крок послідував після того, як КНДР висловила протест у зв'язку з закиданням пропагандистських листівок з території Південної Кореї. Кім Е Чжон, сестра лідера КНДР Кім Чен Ина, попередила, що Пхеньян може піти на застосування проти Півдня сил, якщо Сеул не припинить подібної практики.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА