07:51 17.06.2020

Членам харківської громадської організації, затриманим за збройний конфлікт з правоохоронцями, оголошено про підозру за ще однією статтею

3 хв читати
Членам харківської громадської організації, затриманим за збройний конфлікт з правоохоронцями, оголошено про підозру за ще однією статтею

Під час розслідування діяльності харківської громадської організації "POTON", члени якої були затримані після збройного конфлікту з правоохоронцями, слідчі встановили, що "потонівці" причетні до блокування роботи аптеки в вересні 2018 року і знищення медпрепаратів, якими вона торгувала.

"9 вересня 2018 року члени громадської організації увірвалися в приміщення аптеки на Салтівському шосе, блокували її діяльність, пошкодили скляну вітрину і винесли з приміщення медичні препарати, які підпалили і знищили. Своїми діями зловмисники завдали матеріальної шкоди закладу на суму 31 тис.грн", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Через цей епізод оголошено про підозру 5 членам організації (четверо з яких були затримані після конфлікту з правоохоронцями, а також 35-річному депутату Васищевської селищної ради). Їм інкримінується ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу депутату.

Крім того, у вівторок слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Харківській області при оперативному супроводі Управління стратегічних розслідувань і УСБУ в області проведено 9 санкціонованих обшуків у членів громадської організації "POTON". Правоохоронці вилучили понад 30 банківських карток, мобільні телефони, флеш-носії інформації, ноутбуки, ножі, наручники, травматичну зброю з патронами, а також посвідчення працівника поліції, термін дії якого закінчився.

Наразі досудове розслідування триває. Поліція просить людей, які постраждали від протиправних дій "потонівців", звертатися до слідчих територіальних відділів або на лінію 102.

Як повідомлялося, 4 червня поліція затримала п'ятьох членів громадської організації Poton, які напали на машину з правоохоронцями в сел. Сорокове Краснокутського району Харківської області в середу ввечері.

"На відкритій ділянці місцевості лісового масиву на вул. Заводській у селищі Сорокове машину з правоохоронцями, які перебували у справах на території району, оточили громадяни, які назвали себе поселенцями "Слобожанської січі". Чоловіки тримали палиці, сокиру та зброю. Агресивно налаштовані молоді люди погрожували правоохоронцям, порізали колеса й пошкодили лобове скло та скло правого бічного вікна багажного відсіку", - розповіли в облполіції.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.345 (погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу) і за ст.348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Двом затриманим, зокрема й лідерові організації Павлу Онищенку, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, ще двом - тримання під вартою з можливістю внесення застави сумою 420 тис. грн. П'ятого затриманого суд помістив під цілодобовий домашній арешт.

Громадська організація Poton позиціонує себе як борців із продажем наркотиків, нелегальними точками продажу алкоголю, "чорними лісорубами" тощо. Об'єкти їх боротьби, у свою чергу, неодноразово звинувачували членів організації у вимаганні грошей.

У грудні 2018 року лідера організації Павла Онищенка затримували за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння.

У 2019 році Онищенко був кандидатом у народні депутати за округом №173 від партії "Опозиційна платформа - За життя".

У квітні 2020 року організація заявила про початок будівництва "Слобожанської січі".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА