08:19 17.06.2020

Індія втратила 20 військових убитими під час прикордонного зіткнення з Китаєм

2 хв читати
Індія втратила 20 військових убитими під час прикордонного зіткнення з Китаєм

Бойове зіткнення з китайськими військовими в ніч на вівторок, призвело до загибелі 20 індійських військовослужбовців, повідомляє The Hindustan Times з посиланням на обізнане з ситуацією джерело.

Серед загиблих - командувач батальйону.

Раніше надходили дані про трьох загиблих військових Індії.

Газета зазначає, що обидві сторони зараз відвели сили від району інциденту.

Індійська сторона вважає, що китайські військові теж зазнали втрат, проте офіційних даних про це поки не надходило.

Раніше повідомлялося, що інцидент стався в східній частині індійської області Ладакх в гімалайському регіоні на кордоні з Китаєм.

"В долині Галван (спірна ділянка на індійсько-китайському кордоні - ІФ) вночі сталося силове протистояння, що призвело до жертв з обох сторін. З індійської сторони загинули офіцер і двоє солдатів", - говорилося в заяві армії Індії.

За даними телеканалу CNN, офіційний представник МЗС КНР Чжао Лицзянь заявив під час брифінгу у вівторок, що напередодні "індійські війська двічі перетнули лінію кордону з метою здійснення незаконних дій, а також здійснювали провокаційні дії і нападали на китайських військовослужбовців, що призвело до серйозного фізичного конфлікту між двома сторонами". Індійська сторона, навпаки, стверджує, що інцидент був спровокований діями саме китайських військових.

Напруженість уздовж кордону між двома сторонами зросла минулого місяця. Пекін і Делі неодноразово звинувачували один одного в перетині Лінії фактичного контролю - демаркаційної лінії між Індією і Китаєм в східній частині Ладакха.

Територіальні суперечки між КНР і Індією привели до китайсько-індійської прикордонної війни 1962 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА