14:55 17.06.2020

Суд зобов'язав поліцію розпочати провадження проти Масі Найєма за заявою про завідомо неправдиве повідомлення щодо вчинення злочину - Денис Єрмак

2 хв читати
Суд зобов'язав поліцію розпочати провадження проти Масі Найєма за заявою про завідомо неправдиве повідомлення щодо вчинення злочину - Денис Єрмак

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав правоохоронців розпочати кримінальне провадження проти адвоката Масі Найєма за заявою брата керівника Офісу президента Дениса Єрмака.

"Суд зобов'язав поліцію відкрити справу за моєю заявою на скандального адвоката Масі Найєма за ст. 383 Кримінального кодексу - завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину", - написав Єрмак на своїй сторінці у Facebook у середу.

Як повідомив Єрмак, йдеться про скандал навколо "плівок Єрмака", під час якого народний депутат Гео Лерос і його адвокат Масі Найєм заявили про причетність Дениса Єрмака до торгівлі державними посадами.

"По-перше, не зазначено жодних фактичних обставин у справі, які мали були бути йому відомі, адвокату Лероса, якщо вже він пише такі заяви. По-друге, на відомих й оприлюднених раніше відеозаписах немає і згадки того, що мій брат може "сприяти" призначенням на якісь посади, на чому наполягає адвокат. І по-третє, жодну людину, ім'я якої звучало на записах, не призначено на посаду в держорганах", - заявив Єрмак, коментуючи рішення суду.

Як повідомлялося, 29 березня народний депутат Гео Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Згідно з таймінгом, записи були зроблені в серпні-жовтні 2019 року. Лерос направив звернення директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику з проханням перевірити та дати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв'язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів під час призначення осіб до органів державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Єрмака у зв'язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.

4 травня Єрмак заявив, що в команді Володимира Зеленського немає корупції, а скандал із відеозаписами, на яких присутній брат глави ОП Денис Єрмак, називає "спланованою операцією".

2 червня ВАКС 2 червня зобов'язав НАБУ внести відомості про скоєння кримінального злочину Денисом Єрмаком до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

11 червня НАБУ повідомило, що відкрило два кримінальних провадження за фактом публікації і змісту записів розмов Дениса Єрмака (т. зв. справа плівок Єрмака), одне з них відкрито стосовно керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА