17:25 17.06.2020

Мінреінтеграції України стурбоване блокуванням КПВВ на Донеччині з боку тимчасово окупованих територій

2 хв читати
Мінреінтеграції України стурбоване блокуванням КПВВ на Донеччині з боку тимчасово окупованих територій

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України стурбоване блокуванням контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) у Донецькій області з боку непідконтрольних територій.

"За інформацією Державної прикордонної служби України (ДПСУ), 16 червня лінію розмежування на сході України в обох напрямках перетнули 155 осіб. Всі перетини відбувалися виключно через КПВВ "Станиця Луганська" (Луганська область). У напрямку тимчасово окупованих районів Луганської області прослідувала 81 особа, однак двох громадян підконтрольні Росії збройні формування не пропустили через відсутність у списках, які використовує для верифікації окупаційна адміністрація. На вільну частину Луганщини прослідували 76 осіб", - йдеться у повідомленні міністерства.

Протягом 17 червня також заплановано пропуск 344 осіб: 176 осіб - на підконтрольну уряду України територію, 168 осіб - у зворотному напрямку.

Зазначається, що перетин через КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється у реверсному режимі: з 7:00 до 13:00 відбувається пропуск громадян із тимчасово окупованої території, з 13:00 до 18:00 - у напрямку тимчасово окупованої території.

"У Донецькій області не відбувалося перетину, оскільки людей в обох напрямках не пропускають підконтрольні Російській Федерації збройні формування. Окупанти блокують роботу КПВВ", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, перед КПВВ "Мар'їнка" очікували пропуск приблизно 10 осіб (режим роботи КПВВ - з 11:00 до 14:00).

"Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України занепокоєне ситуацією, що склалася в Донецькій області, де окупаційна адміністрація позбавила громадян можливості потрапити на підконтрольну уряду України територію. Це порушує усі засади міжнародного гуманітарного права, оскільки люди не можуть потрапити на підконтрольну уряду України територію навіть задля отримання медичної допомоги", - наголошують у міністерстві.

Як повідомлялося, з 10 червня наказом командувача ООС відновлено пропуск через лінію розмежування у КПВВ "Станиця Луганська" та "Мар'їнка".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА