21:19 17.06.2020

Бюджетний комітет Ради не схвалив перенаправлення 2,7 млрд грн МВС на доплати працівникам з боротьби з COVID-19

2 хв читати
Бюджетний комітет Ради не схвалив перенаправлення 2,7 млрд грн МВС на доплати працівникам з боротьби з COVID-19

Комітет Верховної Ради з питань бюджету на своєму засіданні в середу не схвалив виділення Міністерству внутрішніх справ 2,7 млрд грн з фонду з питань боротьби з коронавірусом на доплати працівникам, задіяним у боротьбі з COVID-19, заявив секретар комітету і депутат фракції "Голос" Володимир Цабаль.

"Щойно бюджетний комітет Верховної Ради не погодив перенаправлення Міністерству внутрішніх справ 2,7 мільярдів гривень з фонду з боротьби з коронавірусом. Нагадаю, що на початку тижня уряд видав розпорядження, згідно з яким це перенаправлення мало відбутися: майже 5% від величини цього фонду на доплати поліції, прикордонникам, які нібито задіяні в боротьбі з COVID-19", - розповів Цабаль агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За словами депутата, насправді, доплати були розраховані не тільки на співробітників МВС, задіяних у протидії епідемії коронавірусу, а й на інших правоохоронців та співробітників підлеглих міністерству служб.

"Чому "нібито"? Тому що, як ми сьогодні з'ясували на комітеті, ці доплати планувалося робити майже всім співробітникам МВС - як тим, хто дійсно боровся з COVID-19, так і тим, хто не боровся, а бив активістів і народного депутата Романа Лозинського під час акції на підтримку Сергія Стерненка. З'ясувалося також, що уряд проголосував за таке рішення без узгодження з Міністерством фінансів. Додаткові розрахунки, які МВС нібито направило до Мінфіну, там так і не бачили, що офіційно підтвердили в комітеті", - додав секретар бюджетного комітету.

Він вважає, що уряд дискримінує медичних працівників, віддаючи перевагу правоохоронним органам у період пандемії: "І особливий цинізм полягає в тому, що, поки медики не отримують захисту і обіцяних доплат, МВС претендує на гроші, значно більше, ніж потрібно медикам. Виглядає так, що, на думку уряду, в нас з COVID-19 бореться МВС, а лікарі - ні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА