19:34 17.06.2020

Законопроект президента щодо обов'язкової підсумкової атестації дасть змогу зменшити ризик зараження під час ЗНО, його підтримують учні, батьки та викладачі - заступник глави ОП

2 хв читати
Законопроект президента щодо обов'язкової підсумкової атестації дасть змогу зменшити ризик зараження під час ЗНО, його підтримують учні, батьки та викладачі - заступник глави ОП

Внесений президентом України Володимиром Зеленським законопроект, яким пропонується через ситуацію з поширенням COVID-19 звільнити учнів від проходження державної підсумкової атестації цього навчального року, дасть змогу зменшити ризик зараження коронавірусом, зазначає заступник глави Офісу президента Юрій Костюк.

"Закон пропонує скасувати обов'язкове складання державної підсумкової атестації. Як це вже зроблено для 4 і 9 класу. Мета - мінімізувати небезпеку під час складення ЗНО. Це підтримали всі учасники освітнього процесу", - сказав він у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Костюк пояснив, що ті, хто в 2020 році не планують вступати до університетів, відразу отримають шкільний атестат. Згідно з підрахунками, таких буде близько 20%, що скоротить кількість осіб, які складатимуть ЗНО, котрих очікувалося цього року приблизно 370-380 тис. людей.

При цьому заступник глави ОП зазначив, що скасування державної підсумкової атестації не означає скасування ЗНО. "Для того щоб вступити до університету, ЗНО необхідно складати", - наголосив він.

17 червня президент Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує через ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) звільнити від проходження державної підсумкової атестації здобувачів освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти в 2019/2020 навчальному році.

"Установити, що у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації. Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, зокрема зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", - ідеться в тексті законопроекту №3669 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року".

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, проект акта передбачає зміну норми закону України "Про освіту" щодо визначення Урядом в умовах карантину тривалості навчального року, а також надання учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання – шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Метою і завданням ухвалення цього законопроекту автор визначає мінімізацію ризиків захворювання коронавірусною хворобою (COVID-19) при оцінці результатів навчання учнів і студентів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, та уможливити отримання ними у встановленому законодавством порядку документів про здобуття повної загальної середньої освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА