07:48 18.06.2020

Інтернати для престарілих та осіб з інвалідністю Донецької і Луганської областей отримали засоби особистого захисту від COVID-19 від ООН

2 хв читати
Інтернати для престарілих та осіб з інвалідністю Донецької і Луганської областей отримали засоби особистого захисту від COVID-19 від ООН

На поточному тижні державні інтернати для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю в Донецькій і Луганській областях отримали гуманітарну допомогу від міжнародних організацій UNFPA України і HelpAge International.

"UNFPA, Фонд ООН в галузі народонаселення спільно з HelpAge International поширили засоби особистого захисту і спеціальні набори гігієнічних та дезінфекційних засобів, спеціально адаптованих до протидії поширенню інфекції СOVID-19, у 10 державних інтернатах для літніх людей та осіб з інвалідністю. Зараз у цих інтернатах проживає 761 особа, яка потребує додаткових заходів безпеки у зв'язку з пандемією", - йдеться в прес-релізі ООН, оприлюдненому в середу.

В інформації зазначається, що до складу допомоги входили: засоби для прибирання приміщень (зокрема, дезінфекційні засоби, засоби для миття, пакети для сміття і швабри), гігієнічні засоби (мило, туалетний папір, пральний порошок, паперові рушники для рук, гумові рукавички ) і медичні одноразові захисні маски. "Всі ці кошти будуть використовуватися як співробітниками і співробітницями інтернатів, так і особами, які там проживають", - сказано в повідомленні.

Крім того, кожен пакет містив поради для літніх людей, розроблені HelpAge International про те, як захиститися від COVID-19 і матеріали кампанії UNFPA України "Розірви коло" про домашнє насильство і наявні сервіси допомоги.

Згідно з даними ВООЗ, саме люди, старше 60 років і ті, хто має хронічні захворювання, мають підвищений ризик більш важких наслідків COVID-19. За статистикою, смертність від коронавірусу людей 60-69 років становить 3,6%, 70-79 років - 8%, а старше 80 років - 22%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА